Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Hur ansöker jag?

Ansökan kan göras två gånger om året: 15/2-15/3 samt 15/9-15/10. Inför varje ansökningsperiod utlyser Lärande och samhälle de studieplatser utomlands som finns att söka för de studenter som studerar på LS. Utlysningen är uppdelad för platser vid universitet inom Europa, eller platser i övriga världen. Båda utlysningarna publiceras här på LS utlandssidor, samt på anslagstavlan i korridoren utanför LS International Office, B204 i Orkanen.

Ansökan görs i Malmö universitets databas för utlandsmobilitet; Moveon. Du ansöker först online samt lämnar därefter in två papperskopior av ansökan tillsammans med de obligatoriska bilagorna i två exemplar senast 15/3 resp. 15/10 till LS International Office.

Ansökningsinstruktioner steg för steg hittar du här!

 

Om du blir nominerad till utbytesstudier får du sedan hjälp av LS internationella handläggare med ansökan till det utländska universitet du angett att du studera på.

Vad kostar det?

Att åka som utbytesstudent på Lärande och samhälles avtal innebär att du får en kostnadsfri studieplats på det utländska universitetet, dvs. du behöver inte betala några studieavgifter. Du får studiemedel från CSN under utlandsstudierna. För studier inom Norden och Europa finns stipendier att söka.

Senast uppdaterad av Johanna Boussard