Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Student på Teknik och samhälle

Trappan i Niagara

Studieadministration

Som student med frågor som rör din utbildning, studier utomlands, studievägledning med mera är du välkommen till Studieadministrationen på plan 5B i Niagara. 

Öppet: måndag-fredag 10-12 samt måndag, tisdag, torsdag 13-15. 

Telefonväxeln: 040-665 70 00
E-postadress: TSstudent@mau.se 

Studievägledaren guidar dig rätt

Ta hjälp av en studievägledare om du har funderingar kring dina studier och specifika utbildningar, undrar om behörighet och antagning eller vill diskutera din framtida karriär. Det finns flera studievägledare på fakulteten och de är knutna till institutionernas olika utbildningar. 

Studievägledning på TS

Matteverkstad

Behöver du extra hjälp med matten? Teknik och samhälles matematikverkstad är öppen varje torsdag 15.15-17.00.  

Till Matematikutbildningens hemsida

BIM-moduler för undervisning och självstudier

Byggnadsinformationsmodellering (BIM) handlar om att skapa ett integrerat flöde och effektiv hantering av information för alla parter i byggprocessen. BIM har skapat nya arbetssätt, roller, tjänster och affärsmodeller som i sin tur ställer krav på nytänkande, förändringsarbete och inte minst kompetensutveckling.

Malmö universitet har i samarbete med Lunds tekniska högskola utvecklat ett undervisningsmaterial för några centrala tillämpningsområden inom BIM. Materialet är fritt att använda och vidareutveckla efter eget önskemål. Undervisningsmaterialet är utformat som en sammanhängande serie av sju moduler, men varje del kan även genomföras fristående. Modulerna, som finns tillgängliga på Canvas, är uppbyggda kring ett fiktivt byggprojekt i form av ett studentbostadshus med 40 studentrum i fem våningsplan:

I varje modul ingår en 3D-modell, stegvisa processbeskrivningar med förklaringar av begrepp och arbetsgång, instruktionsfilmer, lärarhandledningar samt ritningar och annan kompletterande dokumentation. I modulerna används programvarorna Revit, Navisworks Manage, Robot Structural Analysis från Autodesk och VICO Office från Trimble. Gratis licenser av alla dessa programvaror finns för studenter och lärare vid universitet och högskolor via Autodesks respektive Trimbles webbplatser.

Undervisningsmaterialet är utvecklat med ekonomiskt stöd från Byggrådet i Malmö. För frågor och mer information, vänligen kontakta Niclas Andersson vid Malmö universitet.

TS Fika

I början av varje hösttermin anordnar Fakulteten för teknik och samhälle en välkomstfika för nya och befintliga studenter och personal på fakulteten. Under eftermiddagen finns studentambassadörer från alla TS utbildningar på plats för att berätta om och visa upp exempel från de olika programmen. Ungefär ett trettiotal studenter engagerar sig i TS Fika, som förutom att visa upp alla TS utbildningar innehåller musik och en liten tävling. Dessutom deltar ett antal representanter från rekryterande företag för att mingla med studenter och personal.

Här finns bilder från TS Fika 2017

Senast uppdaterad av Magnus Jando