Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Student på Teknik och samhälle

Trappan i Niagara

Studieadministration

Som student med frågor som rör din utbildning, studier utomlands, studievägledning med mera är du välkommen till Studieadministrationen på plan 5B i Niagara. 

Öppet: måndag-fredag 10-12 samt måndag, tisdag, torsdag 13-15. 

Telefonväxeln: 040-665 70 00
E-postadress: info@mah.se

Studievägledaren guidar dig rätt

Ta hjälp av en studievägledare om du har funderingar kring dina studier och specifika utbildningar, undrar om behörighet och antagning eller vill diskutera din framtida karriär. Det finns flera studievägledare på fakulteten och de är knutna till institutionernas olika utbildningar. 

Studievägledning på TS

Matteverkstad

Behöver du extra hjälp med matten? Teknik och samhälles matematikverkstad är öppen varje torsdag 15.15-17.00.  

Till Matematikutbildningens hemsida

BIM-moduler för undervisning och självstudier

Byggnadsinformationsmodellering (BIM) handlar om att skapa ett integrerat flöde och effektiv hantering av information för alla parter i byggprocessen. BIM har skapat nya arbetssätt, roller, tjänster och affärsmodeller som i sin tur ställer krav på nytänkande, förändringsarbete och inte minst kompetensutveckling.

Malmö universitet har i samarbete med Lunds tekniska högskola utvecklat ett undervisningsmaterial för några centrala tillämpningsområden inom BIM. Materialet är fritt att använda och vidareutveckla efter eget önskemål. Undervisningsmaterialet är utformat som en sammanhängande serie av sju moduler, men varje del kan även genomföras fristående. Modulerna, som finns tillgängliga på Canvas, är uppbyggda kring ett fiktivt byggprojekt i form av ett studentbostadshus med 40 studentrum i fem våningsplan:

I varje modul ingår en 3D-modell, stegvisa processbeskrivningar med förklaringar av begrepp och arbetsgång, instruktionsfilmer, lärarhandledningar samt ritningar och annan kompletterande dokumentation. I modulerna används programvarorna Revit, Navisworks Manage, Robot Structural Analysis från Autodesk och VICO Office från Trimble. Gratis licenser av alla dessa programvaror finns för studenter och lärare vid universitet och högskolor via Autodesks respektive Trimbles webbplatser.

Undervisningsmaterialet är utvecklat med ekonomiskt stöd från Byggrådet i Malmö. För frågor och mer information, vänligen kontakta Niclas Andersson vid Malmö universitet.

TS-fika

Den 20 september var det välkomstfika för studenter och personal på fakulteten. Alla TS utbildningar var representerade och även en och annan alumn fanns på plats. Ett trettiotal studenter från TS hade engagerat sig i eventet och förberett så att alla TS-utbildningar hade något specifikt att visa upp från sitt program. En nyhet för i år var att företagare fanns på plats. 

Bilder från eventet hittar du här. 

Senast uppdaterad av Ida Rosqvist