Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Barn och ungdomar (0-23 år)

Välkommen till Kliniken för allmän barn och ungdomstandvård – ABUT – på Tandvårdshögskolan i Malmö. Vi tar hand om barn- och ungdomar och erbjuder allt från förebyggande tandvård till avancerade behandlingar i t.ex. ortodonti (tandreglering) samt pedodonti (barntandvård). Tandvården är kostnadsfri och här blir du omhändertagen av erfarna tandläkare och övrig personal som är vana att möta många barn och ungdomar.

VI tar emot nya barn- och ungdomspatienter i åldern 0–23 år och kliniken för allmän barn och ungdomstandvård, ABUT, erbjuder allt från förebyggande tandvård till mer avancerade behandlingar.Tandvården vid ABUT är självklart kostnadsfri och barn och ungdomar blir omhändertagna av tandläkarstudenter som är i slutet av sin utbildning. Här praktiserar också tandläkar- och tandhygieniststudenter från Malmö universitet under handledning av erfarna tandläkare.

Vi har möjlighet att ge våra patienter all tid som behövs för ett bra omhändertagande och vi erbjuder behandling i en lugn miljö och i ett lugnt tempo.

Kliniken har avtal med Region Skåne - allmän barn- och ungdomstandvård och som ung vuxen/vårdnadshavare kan du lista dig själv eller ditt barn hos oss.

Kontakt

Vill du att ditt barn skall bli patient på Tandvårdshögskolan i Malmö är du välkommen att kontakta oss.

Patient som är listad hos oss och behöver akut tandvård på grund av värk, tappad fyllning eller utslagen tand kontakta oss på telefon.

Telefon: 040-665 84 76
Telefontider: måndag-tisdag, torsdag-fredag kl. 07:30–16:45 och onsdagar kl. 07:30–12:00
Helgjour: 0771-160 170

Senast uppdaterad av Johan Portland