Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Är student på K3

Bildspel examensutställning Produktutveckling och design 2016

Skarpa projekt och utställningar

Ett signum för K3 är att vi samarbetar med företag, organisationer och aktörer. Studenter får jobba med verkliga case genom projekt och uppdrag. Vi ställer också ofta ut både i universitetets lokaler och utanför, till exempel på Form/Design Center och Malmö Live.

Studios, ateljéer, verkstad och lab

Tjejer sågar i verkstaden på K3k3, design, forskningKille bygger modell i verkstaden på K3

Undervisningen på K3 sker huvudsakligen i Malmö universitets hus Niagara och Orkanen vid centralstationen och Anna Lindhs plats i centrala Malmö.

Förutom traditionella föreläsningar och teoretiska studier kommer du också under din studietid att arbeta praktiskt och gestaltande med att skapa, bygga, spela in och redigera material. I Orkanen, på våning tre och fyra, har vi studios för ljud och radio, foto, rörlig bild, animation och spel. Vi har också flera ateljéer för redaktionellt arbete. Vi har även ett labb och en verkstad för arbete i trä, metall, för mekatronik och elektronik samt ett printlab med färgskrivare, scanner och färg LCD-monitor.

Du som student kan låna utrustning genom teknikutlåningen.

Studera utomlands

Studera utomlands

På samtliga program har du som student möjlighet att läsa utomlands en eller två terminer, antingen som utbytesstudent eller i form av utlandsstudier på egen hand. Vilken termin som passar bäst för utbytesstudier på just ditt program kan du se i din utbildningsplan. Du söker på hösten eller våren.

K3s avtal och utlysningar

Valbara programkurser och praktik

Termin 5 kan du som går ett program antingen gå en valbar kurs på K3, göra praktik eller välja en kurs som ges av en annan institution på Malmö universitet eller vid ett annat lärosäte.

På K3 har vi en rad valbara programkurser termin 5. Vill du istället göra praktik ger K3 den valbara kursen verksamhetsförlagda studier och Produktdesign ger en egen praktikkurs.

Programmet i medie- och kommunikationsvetenskap, MKV, har också en valbar programkurs termin 3.

Malmö University-K3 15 år

På gång

K3s blogg kan du kika in och se vad som är på gång just nu eller framöver!

K3s blogg

Aktuellt

Senast uppdaterad av Amanda Malmquist