Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Första hjälpen psykisk hälsa - helgkurs

Tid: 2019-03-23 08:30 -- 2019-03-24 16:00
Plats: Studentcentrum, bottenplan
Målgrupp: Studenter

Första hjälpen psykisk hälsa - helgkurs

Utbildning för dig som har intresse av att lära dig hur du kan rycka in och ge en första hjälp till någon som lider av psykisk ohälsa eller befinner sig i ett psykiskt kristillstånd, tills att den drabbade har fått professionell hjälp. Avsikten med utbildningen är även att sprida kunskap om psykisk ohälsa och sjukdom för att på så sätt minska fördomar och stigmatisering.

Kursen ger kunskap om de tecken och symtom och behandling, som finns vid olika psykiska sjukdomstillstånd. Vi tränar på handlingsberedskap vid kristillstånd men också hur en agera för att hjälpa personer som inte mår bra att få hjälp. Läs mer på Karolinska institutets hemsida


Upplägg
 
Det är ett manualbaserat program på 12 timmar. Alla deltagare får en handbok att luta sig mot när kusen är över. I utbildningen ingår filmvisningar och enkla uppgifter och övningar i grupp. Efter avslutad kurs får deltagarna ett intyg, utfärdat av NASP vid Karolinska institutet.

Vi bjuder på kaffe/the och frukt under förmiddag och eftermiddag. 

Föreläsare Alexandra Thomasson, folkhälsovetare och MHFA-instruktör samt Birgitta Stenbacka Månsson, kurator, Studenthälsan på Malmö universitet.

Datum och tid 
Lördag 23/3 och söndag 24/3. Samling kl:8:45 och slut kl:16.00, med ca en timmes lunchpaus. 


Plats

Studentcentrum plan 1. 

Anmälan
Principen ”först till kvarn” gäller. Max 18 platser per kurs. OBS! Ni måste kunna medverka hela kursen för att få en plats. Utan att ha genomgått fullständigt program (12 h) delas varken handbok eller intyg ut.

Utbildningen är kostnadsfri. Anmälan görs till alexandra.thomasson@mau.seAnmälan stänger måndag 10/3.  


Senast uppdaterad av Alexandra Thomasson