Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Anmälan och antagning

Här hittar du information om hur du anmäler dig till utbildningar och hur antagning fungerar.

Anmäl dig via Antagning.se 

Anmälan till alla högskole- och universitetsutbildningar i Sverige görs via Antagning.se. Det är också där du får ditt antagningsbesked och ser dina betyg och meriter. 

Viktiga datum

Anmälningsperiod för höstterminen är vanligtvis 15 mars-15 april och för vårterminen 15 september-15 oktober. Datumen kan ändras något så ha koll på alla viktiga datum på Antagning.se.

Håll koll på datumen på Antagning.se

Behörighet

Det finns olika typer av behörigheter. Grundläggande behörighet krävs för alla kurser och program på högskolenivå. Det uppnås vanligtvis genom en avslutad gymnasieexamen. Många utbildningar kräver endast grundläggande behörighet, men en del utbildningar kräver att du även har särskild behörighet. 

På utbildningens webbsida står vilken behörighet som gäller för den utbildning du är intresserad av. 

Läs mer om behörighet här

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag finns det möjlighet att göra en sen anmälan till de utbildningar där det kan finnas platser kvar. Sena anmälningar behandlas i mån av tid och hanteras efter den dag anmälan inkommit. 

Du kan se vilka utbildningar som är öppna för sen anmälan genom att klicka i ”Öppet för anmälan” i Malmö universitets utbildningssökfunktion

Reservantagning

Om du är reservplacerad ska du bara vänta på besked från universitetet. Om du kommer in blir du kallad några dagar efter utbildningsstart av en studieadministratör. Du kan inte bli antagen genom att gå på upprop. 

Läs mer om reservantagning här

Antagningsstatistik

Antagningsstatistik kan ge en uppfattning om vilka betyg som behövs för att bli antagen till en utbildning. Antagningen är beroende av vilken antagningspoäng de som söker till en utbildning har så det går inte att säga om du kommer in eller inte baserat på tidigare antagningsresultat. 

Sök i Universitets- och högskolerådets (UHR) databas 

Senast uppdaterad av Michael Gustafson