Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Fira med Malmö universitet

Uni2018-med-konfetti-500breddDet är två händelser som sker 2018 – Malmö högskola blir universitet och fyller samtidigt 20 år som lärosäte. Det vill vi fira tillsammans med dig!


Genom en rad arrangemang och aktiviteter vill vi visa upp Malmö universitet, vår bredd och spets inom utbildning och forskning, lite extra under 2018. Det blir alltifrån akademiska seminarier, föreläsningar och konferenser, till populärvetenskapliga samtal och debatter, utställningar och fest. Arrangemangen kommer att blanda allvar och fest och samlas under namnet ”Universitet 2018”. Eftersom internationella samarbetspartners och studenter redan känner oss som Malmö University använder vi på engelska istället budskapet ”20 years”.

Tema: migration, demokrati och medborgarskap

Under perioden 1 september till 7 november uppmärksammar vi, inom universitetsfirandet Universitet 2018, migration, demokrati och medborgarskap från en rad olika perspektiv. Det blir flertalet arrangemang öppna för allmänheten och yrkesverksamma inom fältet. Alltifrån föreläsningar om invandring och valdeltagande, integrationsprocessen i Sverige och Danmark, till snabbspår för nyanlända lärare och muséer som integrativa arenor men också konferenser för forskare och andra. Arrangemangen hålls både på Malmö universitet, Malmö Stadsbibliotek och Bok- och biblioteksmässan.

Tema: migration, demokrati och medborgarskap

I huvudet på en professor

I huvudet pa en professor banner webUnder 2018 kommer tjugo föreläsningar under namnet I huvudet på en professor anordnas på Malmö universitet. Vi vill med denna föreläsningsserie dela med oss av vår kunskap och skapa inblick i vår forskning men även bli lite personliga och berätta om vägen till forskningen och en forskares liv. Evenemangen hålls i Restaurang Niagaras café, på Nordenskiöldsgatan 1. Föreläsningarna är öppna för alla men anmälan krävs.

I huvudet på en professor

Malmö universitets officiella invigning och kajfest

Kajfest och invigning av Malmö universitetDen 31 augusti 2018 invigdes Malmö universitet officiellt med en stor kajfest. Såväl nuvarande och tidigare studenter och medarbetare som universitetsledning, styrelseordförande, politiker, samarbetspartners men också Malmöbor, kom för att fira Sveriges nya universitet.

Läs om och se guldögonblicken

Tema: Digitalisering

smartphoneUnder våren arrangerade Malmö universitet en rad aktiviteter på temat digitalisering från olika perspektiv och ämnesområden.

Tema: Digitalisering

Evenemangskalendern för Universitet 2018

Skärmavbild eventsajt mau2018

I evenemangskalendern www.mau2018.se samlar vi alla aktiviteter under vårt jubileum och vår universitetstillblivelse.

Facebooksida för universitetsfirandet

Facebook-sidan för universitetsfirandet lyfter vi fram och tipsar om våra evenemang. Följa och gilla gärna sidan och bjud in andra till att gilla den. Tagga sidan med @malmouni2018 och använd hashtaggen #mau2018.

Senast uppdaterad av Michael Gustafson