Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Campusbokhandel flyttar in på Niagara

2017-10-20

Entrén på Niagara kommer redan detta år att fyllas med en bokhandel som är specialiseras på begagnad kurslitteratur. Även ny litteratur kommer att säljas men ett grönt återanvändningsmotto kommer att skimra i bokhandeln. 

Kedjan heter Campusbokhandeln och finns redan i flera studentstäder, närmst i centrala Lund på Winstrupsgatan, och nu är det tid för studentstaden Malmö att få sin campusbokhandel.  

Nils Salomonsson från Campusbokhandeln har varit drivande i planeringsarbetet och har fått de positiva beskeden om att lokalen står till förfogande redan den 15 november. 

– Det var mycket glädjande besked och vi hoppas snart kunna fylla våra lokaler med litteratur, engagemang och service. Vårt motto är att vara ” Sveriges grönaste och skönaste bokhandel” och det hoppas jag kommer att märkas, säger Nils. 

Campusbokhandeln har funnits sedan 2005 och driver nu nio butiker samt en webbshop som är öppen dygnet runt. 

– Vi vill hjälpa studenterna med att både spara och tjäna pengar på sin studentlitteratur, samtidigt hjälper vi miljön med att minska klimatpåverkan genom att återanvända kurslitteratur, avslutar Nils.

Ambitionen är att butiken är öppnad 27 november och redo för högskolans universitetsombildning. 

Idag används samma lokal för Medeas verksamhet, som i några år haft en studio för mediaproduktion och möten i lokalen. 

– Medea finns kvar! Vi lämnar lokalen i bottenvåningen på Niagara, men verksamheten fortsätter. På Medea experimenterar vi med olika arbetsformer. Vi har nu haft den lokalen som showroom i lite drygt två år. Den har varit bra på många sätt, men också kostsam; den har tagit en rätt stor del av vår budget. Nu kommer vi framöver röra oss runt på lite olika platser, men utan egen, fast lokal. Det innebär att vi kommer ha mer medel för den faktiska verksamheten. Och vi tänker göra oss synliga på andra sätt, berättar professor Bo Reimer, verksamhetsansvarige för Medea. 

Text: Mathias Persson

Senast uppdaterad av Mathias Persson