Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Studenter arrangerar evenemang för att fira universitetet

2018-02-12

För att fira Malmö universitet under 2018 utlystes projektmedel till studenter som ville arrangera evenemang under året. Tre grupper utsågs till mottagare av pengarna bland de studenter som ansökte. Nu pågår planeringen inför vårens evenemang.

Dessa tre evenemang, av och med studenter, arrangeras på Malmö universitet under våren 2018:

Re-brand, Re-use, Recycle event

En studentgrupp tog fasta på Malmö universitets nya namn och grafiska utseende. Nu arrangerar de två evenemang där de som vill kan skapa en egen produkt med Malmö universitets logotyp. Studenterna har tagit fram mallar och färg för tryck och hjälper till att skapa något nytt av något gammalt. Ta med dig en tröja, en tygkasse eller något annat som kan livas upp med Malmö universitets logga.

”Vi vill uppmuntra till hållbar konsumtion istället för att producera nya kläder och saker. Vi vill fira universitetet, uppmärksamma den nya logotypen och engagera studenter och medarbetare genom ett evenemang i hållbarhetens tecken.”, skriver projektgruppen i sin ansökan.

Evenemanget hålls den 26 februari i entrén på Hälsa och samhälle och den 2 mars på entréplan i Niagara. 

Facebook-evenemang 26 februari
Facebook-evenemang 2 mars

Serieantologi och serieworkshoppar

Serieintresserade studenter på programmet Visuell kommunikation tilldelades projektmedel för sin serieantologi på temat student. Alla serieintresserade är välkomna att skicka in sina serier till projektgruppen och bjuds även in till två workshoppar i serieteckning där inspiration till nya serier ges. Projektgruppen ordnar med material, ritövningar och ger tips och råd till alla deltagare. Ingen tidigare erfarenhet behövs för att delta i workshopparna.

­– Vi är intresserade av serier och serieteckning och såg detta som en möjlighet att samla de kunskaper som finns inom serieteckning hos oss studenter på universitetet. Vår serieantologi ger oss möjlighet att få våra serier publicerade, säger Mattis Telin-Örnblom i projektgruppen.

Workshopparna hålls i verkstaden på Orkanen lördagen den 17 februari och lördagen den 17 mars.

Serier väljs sedan ut för att tryckas i antologin som ska vara klar i maj. Vernissage för antologin hålls den 8 maj.

Facebook-sida för serieantologin

Imagine Cities - debatt om framtidens städer

I början av maj arrangerar studenter på masterprogrammet Urban Studies en debatt och workshop om framtidens städer. Tillsammans med forskare inom fältet vill de undersöka hur framtidens städer kan utvecklas med hjälp av ny teknik.

”Vi vill föra forskning, vetenskap och underhållning närmare varandra”, förklarar projektgruppen bakom evenemanget i sin projektansökan.

Text: Ida Rosqvist

Senast uppdaterad av Ida Rosqvist