Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Klart med polisutbildningens lokaler

2018-06-28

Nu är det klart var de praktiska momenten i undervisningen vid polisutbildningen på Malmö universitet ska förläggas. Det blir i Kranen 2 i Västra hamnen. Innan inflyttning ska lokalerna byggas om för att möta polisutbildningens specifika behov. 

Kranen 2, foto: Felix Gerlach

Foto: Felix Gerlach

Malmö universitet har i veckan tecknat ett tioårigt hyresavtal med Wihlborgs om 9000 kvadratmeter på två plan i fastigheten Kranen 2 som ligger på Östra Varvsgatan i Västra hamnen.

– Universitet har tidigare bedrivit en del av sin verksamhet i fastigheten, så vi känner oss hemma där, säger Caroline Mellgren, föreståndare för polisutbildningen vid Malmö universitet. 

– Efter en marknadsundersökning av lokaler i närheten av universitetets byggnader och efter att ha träffat olika fastighetsägare, stod det klart att Wihlborgs var de enda som kunde uppfylla våra krav i tid, säger Mats Lyberg, chef för Byggnadsavdelningen vid Malmö universitet.

Lokalerna ska byggas om så att de uppfyller de behov som polisutbildningen har. Det handlar om olika övningsmiljöer som lägenhet, restaurang, butik och förhörsrum, men även grepphall, skjutbana och garage för polisfordon. Kranen 2 ska vara klar för inflyttning den 1 juli 2019.

Polisutbildningen startar i januari 2019. Under första terminen bedrivs undervisningen i huvudsak i universitetets befintliga lokaler. Studenterna kommer bland annat läsa kurser i kriminologi och juridik, samt introduceras till rättssäker dokumentation, fysisk och mental hälsa, akutsjukvård och polisiär konflikthantering. 

Text: Carolin Lind

Senast uppdaterad av Carolin Lind