Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

”Akademisk AW deluxe” – mingelbuffé, bubbel och dans på promotionsceremonins efterfest

2018-10-11

AKADEMISK HÖGTID. En högtidlig, kortare promotionsceremoni, följt av ”Academic Lounge” – efterfesten där studenter, medarbetare och universitetets vänner under avslappnade former kan äta, dricka och umgås. Det är huvuddragen i höstens akademiska högtid som äger rum fredagen den 19 oktober.

Som tidigare meddelats har man valt att från och med universitetsblivandet förnya formerna för lärosätets akademiska högtider. Att universitetets första promotions- och installationsceremoni förutom en högtidlig ceremoni också kommer innebära fest, mingel och dans råder det ingen tvekan om.

– Vi har velat lyfta ut det bästa från den tidigare Årshögtiden, och servera den i en ny skepnad, säger Daniel Hansson, som projektleder festligheterna.

– Själva ceremonidelen på Malmö live har koncentrerats och blivit kortare. Ledorden är högtidlighet och kollegialitet, säger Daniel Hansson, som passar på att betona hur uppskattat det är för de nya doktorerna och professorerna att kollegorna sluter upp vid ceremonin.

Efter ceremonin tar firandet vid på nyrenoverade Gäddan 8, ett stenkast från Malmö Live. Festen inleds med ett mingel där alla anmälda gäster får chans att gratulera och skåla med de nya doktorerna och professorerna. När sedan kvällens huvudpersoner drar sig tillbaka för disputationsmiddag slås för första gången portarna upp till ”Academic Lounge”, också det på Gäddan.

– Academic Lounge är som en akademisk afterwork deluxe, säger Daniel Hansson entusiastiskt. Vi ser framför oss ett ställe där alla knutna till universitetet – studenter, alumner, medarbetare, vänner och deras vänner – kan mötas och ha kul på ett enkelt och otvunget sätt.

Universitetet bjuder alla anmälda på något att dricka och mingelbuffé. Baren kommer vara öppen, och DJ Roman spelar dansvänlig musik.

OBS att efterfesten hålls på Gäddan 8, och inte på Niagara, som tidigare meddelats.

Vad: Malmö universitets promotions- och installationsceremoni samt "Academic Lounge"
För vilka: alla studenter, medarbetare och vänner till Malmö universitet
Var: Malmö Live och Gäddan 8, Dag Hammarskjölds Torg 4 respektive Citadellsvägen 7 i Malmö
När: 19 oktober 2018, 16:00 -
Anmälan

Text: Sara Appelquist

Senast uppdaterad av Sara Appelquist