Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Utställning om Malmös barn och unga

2017-11-13

UTSTÄLLNING. En ny utställning i Forskarnas galleri på Orkanenbiblioteket visar aktuell forskning om barn och unga i Malmö. Besökare får inblick i två forskargruppers projekt, som undersöker barns och ungdomars relation till sin närmiljö.

utstallning_space_place_illustration_fr_affisch

”Space & Place – forskning om social hållbarhet i Malmö” heter utställningen som har vernissage den 14 november på Malmö högskolas Orkanenbibliotek. Biblioteket har valt undertiteln för att anknyta till Malmökommissionens slutsatser om social hållbarhet.

– Det gemensamma för projekten är just att de relaterar till frågor om social hållbarhet och utgår från barn och unga i Malmö, säger bibliotekarien och curatorn Annsofie Olsson.

Pågående forskning
De deltagande forskarna kommer från olika håll på lärosätet. Anna-Karin Ivert och Susanne Egnell är kriminologer och deras forskning handlar om Malmöungdomars upplevelser av trygghet och otrygghet i det offentliga rummet. Anne Harjus och Annika Åkerbloms projekt ska utveckla verksamheten på en Malmöförskola.

– Det är inga färdiga resultat som presenteras, utan mer ett utsnitt av pågående forskning på Malmö högskola, säger Annsofie Olsson.

Näktergalen jubilerar
Näktergalens mentorsverksamhet kommer också att uppmärksammas i utställningen. Näktergalen fyller 20 i år och verksamheten bidrar i allra högsta grad till ett socialt hållbart Malmö.

Vernissagen börjar kl 16 den 14 november på Orkanenbiblioteket. Barn från kulturskolan El Sistema spelar. Utställningen hänger kvar till den 28 mars.

Text: Eva Tornbjer

Senast uppdaterad av Charlotte Orban