Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Malmöstudenter anordnar TEDx konferens

2017-04-20

Den internationella konferensen TEDx kommer till Malmö. Bakom initiativet hittas tre internationella studenter från Malmö högskola. Konferensen, som går under namnet TEDx Folkets park, äger rum den 6 maj på Moriska Paviljongen. 

Sara Lee Wolfe García, Grace Uribe och Malin Eckel träffades första terminen på masterprogrammet Leadership for Sustainability. Sedan dess har de både hunnit vinna Malmö Climathon och håller nu på arrangera Malmös senaste TEDx konferens. Inspirationen att arrangera projektet kom redan förra året.

– Vi var sugna att engagera oss i en TED konferens, och när vi fick reda på att det inte fanns någon i Malmö beslöt vi oss för att anordna en själva, berättar Grace Uribe.

”If you can't stop thinking about it, don't stop working for it"

Årets tema är 'Purpose', 'högre syfte' på svenska, med undertiteln ”If you can't stop thinking about it, don't stop working for it". Alla talare bidrar med sin egen berättelse om hur en känsla av syfte påverkat deras verksamhet. Men även konferensen har ett syfte i sig, enligt arrangörerna.

– Vår egen avsikt var att ge någonting tillbaka till Malmö, vi har fått så mycket ut av att staden ända sedan vi kom hit, berättar Malin Eckel.

– Vi valde temat purpose, berättar Grace, för när du känner att du har ett syfte med din verksamhet så omsätter du dina planer i handling. Vi ville veta hur de kommunicerar sitt syfte inom sina respektive fält.

Konferensen är ett självständigt organiserat event, och kommer ha möjlighet till ca 100 besökare. För de som inte har möjlighet att närvara kommer deltagarnas samtal även finnas på TED:s hemsida.

Ville göra mer än bara en konferens

Följande talare kommer medverka på konferensen: Fredrik Gertten, dokumentärfilmare; Bella Malekian, grundare av Malmös dansakademi; Hanna Stanton, från sajten The Goals; Per Sigurdson, kreativ teknolog; William Walker, forskare; Ingrid Remwall, författare och Alqumit Alhamad, illustratör.

– Vi har arbetat för att ha mångfald bland våra talare, och valt människor som representerar Malmö på olika sätt. Och det har varit spännande att lära känna staden på ett nytt sätt genom att få kontakt med människor från olika branscher, berättar Malin.

– Genom att hålla det på Moriskan blir det ett intimt event, och vi är noggranna med att även publiken ska spegla det mångfasetterade Malmö. Vårt mål är att låta talarna och publiken mötas och göra eventet till en dynamisk plats för interaktion. Vi vill att det inte bara ska vara en konferens, utan en trevlig eftermiddag där alla kan nätverka och lära av varandra, avslutar Grace.

Text: Amanda Malmquist

Senast uppdaterad av Helena Smitt