Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Kontakt med företag uppskattas av studenter

2017-04-07

Studenter på kursen Affärsverksamhet i medieindustrin fick inför Ideon Innovation i Lund presentera olika lösningar på hur en verklig affärsidé skulle kunna marknadsföras och säljas.
– Det var roligt även om man alltid är lite nervös innan, säger Sandra Amin, student.

Många lösningar på ett problem
Utmaningen var att hjälpa ett bolag att lösa hur de skulle sälja sin affärsidé, vilken som var bästa tänkbara målgrupp och hur han skulle få in sina första 100 kunder. 18 studenter var på plats, indelade i grupper, och totalt presenterades nio olika spännande lösningar (framför allt med fokus på marknadsföring) på samma idé och för samma kund.
– Det är roligt med en riktig uppgift för ett existerande företag. Det här går helt i linje med vad jag vill göra efter min utbildning. Jag skulle vilja jobba med försäljning och marknadsföring, säger Sara Strand.

ideon studenter 

Det faktum att det var ett verkligt företag gjorde att de lärde extra mycket.
–Det är stor skillnad att det är på riktigt. Det är mer seriöst och det är kul, säger Sandra.
–Det gäller göra saker i rätt ordning. Det går inte och komma till en presentation på ett företag utan att vara förberedd. Så att ha struktur är nog viktigaste jag har lärt mig under kursen, säger hon.

Uppmuntrar samarbete med företag
Kursansvarig lärare Sven Packmohr var nöjd med dagen. Han vill verkligen uppmuntra möjligheter för studenter att komma utanför högskolan.
– Det brukar stressa studenterna mer att presentera inför en verklig kund, å andra sidan får de bättre återkoppling än när det är ”case” utan en avsändare, säger han.Olivia Whitehouse 

Olivia Whitehouse är före detta student på Malmö högskola på utbildningen Produktionsledare: Media. Idag arbetar hon som kommunikatör på Idéon Innovation. Samarbetet mellan Malmö högskola och Idéon Innovation skapades tack vare henne.
–Jag har själv också läst den här kursen. Jag fick ta del av många olika lösningar idag och jag är imponerad av studenterna,  säger hon.

Hon är väldigt positiv till denna typ av samarbeten.
– Vi letar hela tiden efter nya entreprenörer. På Ideon Science Park finns omkring 400 olika företag. Så det är en väldigt bra miljö för studenterna att få se, säger hon.

ideon ok stud

Text: Filippa Törnwall

Senast uppdaterad av Helena Smitt