Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

100 sociala innovationer på Social Innovation Summit

2017-11-13

KONFERENS.  Imorgon startar årets Social Innovation Summit i Malmö. Under två dagar, den 14-15 november, samlas cirka 600 personer på Sveriges största, årliga mötesplats för social innovation. Fokus för konferensen är att samla olika aktörer som är intresserade av utvecklingen av social innovation och socialt entreprenörskap. Samtidigt lanseras en ny bok, som listar 100 sociala innovationer i Sverige, från norr till söder.

Social innovation handlar enkelt uttryckt om att hitta nya lösningar på samhällsutmaningar. Det kan vara genom nya affärs- och organisationsmodeller, nya sätt att samverka över sektorer eller nya sätt att räkna på effekt och värde. Det sistnämnda, Creating Value, är också temat för årets konferens.

I år medverkar bland andra Per Bolund (finansmarknads- och konsumentminister), Marcello Palazzi (B-Corps Europe), Åsa Skogström Feldt (IKEA) och Klas Eklund (SEB). En av årets höjdpunkter är ett framträdande av Charles Leadbeater, tidigare innovationsrådgivare till brittiska regeringen och författare till en av de första böckerna om socialt entreprenörskap, The rise of the social entrepreneur.

– Social Innovation Summit är en väldigt speciell mötesplats, som lyckas samla politiker, entreprenörer, investerare med flera. Jag ser fram emot besöket! säger finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund.

För tredje året i rad arrangeras Social Innovation Summit på Slagthuset i Malmö av Mötesplats Social Innovation, Malmö högskola och Malmö stad. Huvudpartners i år är Tillväxtverket, SEB, Forte och Wihlborgs, i samarbete med Securitas och Manpower.

– Malmö Stad tycker detta är viktigt. Dels vill vi visa att det är viktigt för oss att samarbeta med Malmö högskola, dels visa för våra medarbetare att social innovation är en viktig fråga för staden, säger Lena Wetterskog Sjöstedt.

Konferensen inleds med lanseringen av boken 100 sociala innovationer - som kan förändra Sverige. Boken ges ut av Mötesplats Social Innovation vid Malmö högskola och innehåller 100 exempel på sociala innovationer från hela Sverige, varav ett flertal från Skåne, samt texter som belyser hur utvecklingen av sociala innovationer kan bli en del i hur vi skapar 

Senast uppdaterad av Magnus Jando