Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Stad och näringsliv i omvandling och globalisering

Tid: 2018-04-05 17:30 -- 2018-04-05 19:00
Plats: Malmö stadsbibliotek, Kung Oscars väg 11, Slottet, plan 2
Målgrupp: Alla intresserade

Föreläsare: Anders Nilsson 

Hur har världen och staden förändrats sedan 1980-talet under ledord som strukturomvandling och globalisering? Vi diskuterar strukturomvandlingens baksida, med Strumpans nedläggning, den slutgiltiga avvecklingen av Kockums, utflyttningen av olika företag. Sedan pratar vi om strukturomvandlingens framsida med tjänstesektorns expansion, tillväxten av offentliga sektorn inom vård, omsorg och utbildning, liksom den privata tjänstesektorns expansion, med Malmö i den digitala revolutionen och upplevelsebranschens expansion. Vad blev omvandlingens resultat?

Anders Nilsson är professor i ekonomisk historia vid Lunds universitet. Hans forskning har främst handlat om långsiktiga förändringar av yrkesutbildning och arbetsmarknad. 

Till Facebookevenemanget

En förändrad stad  

Föreläsningen är en del i en föreläsningsserie med Institutet för studier i Malmös historia och Malmö Stadsbibliotek. Vårens föreläsningar på Stadsbiblioteket har temat "Den förändrade staden" med fokus på både det dåtida och nutida Malmö. Varje föreläsning följs upp av gemensamt publiksamtal utifrån kvällens ämne.

Senast uppdaterad av Michael Gustafson