Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Maya - religion och historia - konferens

Tid: 2017-12-11 09:00 -- 2017-12-16 17:15
Plats: D 138, Orkanen, Nordenskiöldsgatan 10, Malmö högskola
Målgrupp: Alla intresserad

WAYEB, The European Association for Mayanists, organiserar sin stora årliga internationella konferens på temat Maya Religion and History 2017, i samarbete med Malmö högskola.

Under konferensveckan erbjuds efter ett par introducerande föreläsningar ett antal tematiska workshops i uttydning av mayahieroglyfer och arbete med mayatexter och ikonografi på olika nivåer från nybörjare till högt avancerad nivå under tre dagar. Från fredagen den 15 till lördagen den 16 december hålls ett forskningssymposium med tjugofem forskningspresentationer i plenum, av aktuell vetenskaplig forskning av internationellt ledande forskare. Mer information syns på hemsidan: www.wayeb.org under länken Go EMC 2017

Konferensen samlar deltagare från hela världen och i år märks deltagare från hela Europa, Canada, USA, Mexiko, Guatemala och Australien. Syftet med konferensen är att utgöra en mötesplats för forskare, doktorander och andra intresserade av mayas religion, historia och kultur från förkolumbisk tid till nutid i Mesoamerika.

OBS! Se detaljerat schema för exakta tider på vår evenemangskalender

Kontaktperson Bodil Liljefors Persson .

Senast uppdaterad av Monika Patay