Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Malmö universitets serieantologi

Tid: 2018-03-17 10:00 -- 2018-03-17 15:00
Plats: Verkstaden på bottenvåningen av Orkanen, Nordenskiöldsgatan 10 Malmö
Målgrupp: Studenter

Har du en dröm om att teckna serier? Då har du äntligen chansen att förverkliga den och bli publicerad! I samband med att Malmö högskola blivit Malmö universitet har tre studenter fått möjligheten att skapa en serieantologi (samling av serier) med temat "Student", där studenter på hela Malmö universitet har möjligheten att vara med.

Vi tar emot svartvita serier i A5-format, max 6 sidor per person. Skicka in dina serier direkt eller kom och skapa på våra workshops!

Vi kommer ha två workshoptillfällen där vi samlas och ger inspiration, byter erfarenheter, råd och tips och kör några roliga ritövningar ihop. Ingen tidigare erfarenhet krävs! Vi fixar så att det finns material att låna. Vi hjälper också till med materialval och praktisk hjälp som till exempel scanning.

Vi kommer även ha en vernissage där du som medverkar har möjlighet att visa upp fler av dina verk om du vill.

Workshop 1: 17 februari
Workshop 2: 17 mars
Deadline: 25 mars
Vernissage: 8 maj

Temat "Student’ är brett, berätta till exempel om det konstigaste som hänt dig i skolan, vad som händer med universitetet när zombieapokalypsen kommer, rita ditt bästa recept på studentmat, lifehacks för studenter, avslöja vad du gör när du egentligen borde plugga, illustrera en dikt om kärlek och vänskap eller gör några enrutingar om studentlivets vardagsrealism.

Antologin kommer tryckas upp och delas ut på vernissagen, vi lägger undan ett exemplar åt alla deltagare!

Vill du veta mer kan du besöka Malmö universitets serieantologis facebook-sida.


Senast uppdaterad av Joakim Hugoson