Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Knowledge for Change: seminarie 1

Tid: 2017-09-14 16:00 -- 2017-09-14 18:00
Plats: B1, Niagara, Nordenskiöldsgatan 1, Malmö
Målgrupp:

Malmö högskola startar seminarieserien ”Knowledge for Change” för att lyfta forskningens roll i samhällsutvecklingen. Knowledge for Change ska fokusera på hur universiteten kan både kritiskt granska, utmana och problematisera och samtidigt bidra till lösningar på de samhällsutmaningar som världen står inför.  2017 hålls två arrangemang och nästa år fyra.

Först ut som gästföreläsare i seminarieserien är professor John Douglass. Han är verksam vid University of California, Berkeley och en av världens mest framstående forskare inom området: utbildnings- och forskningspolitik. Han har genom åren skrivit en rad uppmärksammade böcker i ämnet och i fjol publicerades han boken ”The New Flagship University – Changing the Paradigm from Global Ranking to National Relevancy”. I detta arbete – som även är utgångspunkt för den planerade föreläsningen – förespråkar John Douglass en alternativ och vidare syn på vad som är ledande universitet och problematiserar nuvarande rankningssystem och dess effekter på uppdrag, styrning och kulturer inom akademin.

Douglass föreläsning på högskolan kommer att modereras av Mats Benner, professor i forskningspolitik vid Lunds universitet.

Föreläsningen är öppen för alla intresserade - men du behöver anmäla dig i förväg.

Senast uppdaterad av Charlotte Orban