Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

I huvudet på en professor: Atomen

Tid: 2018-04-19 17:00 -- 2018-04-19 18:00
Plats: Restaurang Niagaras café våning 2, Nordenskiöldsgatan 1 Malmö
Målgrupp: Alla intresserade

Atomen

Vår guide till galaxen

 

En liten atom kan hjälpa oss att förstå hur mycket annat i världen och universum fungerar. Per Jönsson är professor i tillämpad matematik och forskar om atom- och astrofysik. Han studerar bland annat hur och var grundämnena som finns i stjärnor, planeter, gasmoln, och som nu finns i våra kroppar, bildades. Kunskap om atomerna är nödvändigt för att kunna få en bild av hur vår galax har kommit tillDet är en central pusselbit i strävan efter att förstå vår kosmiska historia. 

För 20 år sedan bildades Malmö högskola. I år blev vi Malmö universitet. Det firar vi genom en ny populärvetenskaplig föreläsningsserie: ”I huvudet på en professor”.
Serien består av 20 föreläsningar som tar upp aktuella ämnen utifrån olika vetenskapliga perspektiv på verkligheten. Under året kan du höra Malmö universitets professorer berätta om sin forskning, vägen till vetenskapen och livet som forskare. En kväll i veckan (onsdagar eller torsdagar) med start den 4 april, har du möjlighet att gå på afterwork och lyssna på och ställa frågor till en professor. Föreläsningarna har fri entré och är öppna för alla men anmäl dig gärna för att få uppdateringar om eventuella förändringar i programmet.

Anmälan

Plats: Restaurang Niagaras café på våning 2, Nordenskiöldsgatan 1 

Tid: kl 17–18. Dörrarna öppnas kl 16:30. Öl/vin/kaffe/te och tilltugg finns till försäljning.

Se hela schemat för vårens föreläsningar i serien I huvudet på en professor

Senast uppdaterad av Joakim Hugoson