Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

I huvudet på en professor: Invandring och valdeltagande

Tid: 2018-09-05 17:00 -- 2018-09-05 18:00
Plats: Malmö universitet Niagaras café våning 2, Nordenskiöldsgatan 1
Målgrupp: Alla intresserade

TEMA MIGRATION, DEMOKRATI OCH MEDBORGARSKAP. Invandring och valdeltagande - så engagerar sig invandrare och deras barn.

Integration är en av de viktigaste frågorna i samband med riksdagsvalet i år. Pieter Bevelander är professor i internationell migration och etniska relationer. Han forskar bland annat på hur valdeltagandet har sett ut bland invandrare och barn till invandrare under de senaste 20 åren i Sverige. Han menar att valdeltagande är en bra integrationsindikator. Att folk röstar visar på att de är delaktiga och kan känna sig som en del av samhället. Rätten till att rösta och därmed kunna vara med och påverka är en av grundpelarna för vår demokrati och för samhällsutvecklingen.

Invandring och valdeltagande - så engagerar sig invandrare och deras barn from Malmö University on Vimeo.

För 20 år sedan bildades Malmö högskola. I år blev vi Malmö universitet. Det firar vi genom en ny populärvetenskaplig föreläsningsserie: I huvudet på en professor. Serien består av 20 öppna föreläsningar som tar upp aktuella ämnen utifrån olika vetenskapliga perspektiv. Under året kan du höra Malmö universitets professorer berätta om sin forskning, deras väg till vetenskapen och livet som forskare.

Lyssna på och ställ frågor till en professor i afterwork-miljö. Varje evenemang är en timme långt. Forskaren föreläser i 30 minuter och därefter blir det frågestund under en halvtimme. Föreläsningen har fri entré och är öppen för alla.

Öl, vin, kaffe, te och tilltugg finns till försäljning. Dörrarna öppnar 16:30. Föreläsningen har fri entré och är öppen för alla.

Välkomna på afterwork med forskare vid Malmö universitet, i caféet på våning 2 i Niagara!


Senast uppdaterad av Joakim Hugoson