Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

I huvudet på en professor: Digitaliseringen

Tid: 2018-05-30 17:00 -- 2018-05-30 18:00
Plats: Restaurang Niagaras café våning 2, Nordenskiöldsgatan 1 Malmö
Målgrupp: Alla intresserade

Digitaliseringen - Leder den till ett bättre samhälle?

 

TEMA DIGITALISERING. Digitalisering har förändrat hur vi lever idag och den kommer fortsätta att förändra vårt samhälle. Experterna menar att det om tio år finns 5 miljarder uppkopplade prylar i världen. Det motsvarar ungefär fem uppkopplade saker per person. Vilka faror och möjligheter innebär detta? Hur säkerställer man att faktorer som personlig integritet och säkerhet inte åsidosättsPaul Davidsson är professor i datavetenskap och föreståndare för forskningscentrumet Internet of Things and People vid Malmö universitet. Han forskar bland annat om artificiell intelligens och sakernas internet. Vilken roll spelar forskningen för den fortsatta digitaliseringen och på vilket sätt kan den bidra till ett samhälle som är säkert, hållbart och inkluderar alla? 

För 20 år sedan bildades Malmö högskola. I år blev vi Malmö universitet. Det firar vi genom en ny populärvetenskaplig föreläsningsserie: ”I huvudet på en professor”.

Serien består av 20 föreläsningar som tar upp aktuella ämnen utifrån olika vetenskapliga perspektiv på verkligheten. Under året kan du höra Malmö universitets professorer berätta om sin forskning, vägen till vetenskapen och livet som forskare. En kväll i veckan (onsdagar eller torsdagar) med start den 4 april, har du möjlighet att gå på afterwork och lyssna på och ställa frågor till en professor. Föreläsningarna har fri entré och är öppna för alla.

Plats: Restaurang Niagaras café, Nordenskiöldsgatan 1

Tid: 17.00-18.00. Dörrarna öppnas klockan 16.30. Öl/vin/kaffe/te och tilltugg finns till försäljning.

Anmälan

 Hela schemat för vårens föreläsningar i serien I huvudet på en professor

Senast uppdaterad av Joakim Hugoson