Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

I huvudet på en professor: Det var en gång...

Tid: 2018-09-19 17:00 -- 2018-09-19 18:00
Plats: Malmö universitet Niagaras café våning 2, Nordenskiöldsgatan 1
Målgrupp: Alla intresserade

Det var en gång... - barnböckers betydelse för läsning, forskning och folkbildning

Varför är barnböcker viktiga? Och vad är en bra barnbok? Björn Sundmark är professor i engelsk litteratur. Han undervisar och forskar dagligen om barnböcker, och sitter även som ordförande för barn- och ungdomsboks-gruppen i Augustpris-juryn. Björn Sundmark berättar om hur han blev ”barnboksprofessor”, ger exempel på hur det går till när man bedömer och väljer ut de allra bästa barnböckerna, och svarar på frågan vad man ska ha barnböcker till.

För 20 år sedan bildades Malmö högskola. I år blev vi Malmö universitet. Det firar vi genom en ny populärvetenskaplig föreläsningsserie: I huvudet på en professor. Serien består av 20 öppna föreläsningar som tar upp aktuella ämnen utifrån olika vetenskapliga perspektiv. Under året kan du höra Malmö universitets professorer berätta om sin forskning, deras väg till vetenskapen och livet som forskare. 

Lyssna på och ställ frågor till en professor i afterwork-miljö. Varje evenemang är en timme långt. Forskaren föreläser i 30 minuter och därefter blir det frågestund under en halvtimme. Föreläsningen har fri entré och är öppen för alla.

Öl, vin, kaffe, te och tilltugg finns till försäljning. Dörrarna öppnar 16:30.

Välkomna på afterwork med forskare vid Malmö universitet, i caféet på våning 2 i Niagara!


Senast uppdaterad av Joakim Hugoson