Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

First Lego Leauge Regionfinal 2017

Tid: 2017-11-11 09:00 -- 2017-11-11 16:00
Plats: Gäddan, Malmö högskola Citadellsvägen 7
Målgrupp: Öppet för alla

First Lego League är en innovations- och kunskapstävling som arrangeras för ungdomar mellan 10-16 år, med syfte att inspirera till teknik och vetenskap. För allra första gången i Skåne arrangeras nu First Lego Leauge Regionfinal på Malmö högskola.

Välkommen till en Robottävling med LEGO Mindstorms och projekt på temat Hydro Dynamics. Tävlingen genomförs på samma vis runt om i världen. Total sett deltar ca 250 000 barn i 88 länder. Runt 100 barn och ungdomar i 12 lag möts i Malmö. Alla tävlar om möjligheten att komma vidare och få tävla i den Skandinaviska finalen som avgörs på Statoils huvudkontor i Oslo. Ta med hela familjen eller dina vänner och heja fram det mest innovativa laget!

Vill du stödja barn och ungdomars teknik- och innovationsintresse? Anmäl dig som volontär! Du kan vara med och göra dagen till en fantastisk upplevelse för lagen. Som tack för ditt engagemang får du ett intyg på din medverkan och en referens som kan vara värdefull för framtida jobbsökande eller andra projekt. Kontakta jeanette.persson@mah.se så snart som möjligt.

Senast uppdaterad av Jeanette Persson