Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Malmö universitet i samhällsdebatten

Malmö universitet är ett engagerat och utåtriktat lärosäte som vill göra skillnad. Här deltar forskare, andra medarbetare och studenter i samhällsdebatten med ett brett perspektiv. På denna sida kan du läsa de senaste inläggen och följa med när forskning, utbildning och åsikter möter samhället.

jakob_svensson_liten

Spaniens demokrati och EU:s trovärdighet står på spel i Katalonien

Ju mer EU låter tiden gå desto mer kommer problemet fördjupas i Katalonien, skriver Jakob Svensson m.fl. på SvT opinion.

uppakra

"Uppåkras betydelse måste lyftas fram"

Att platsen uppmärksammas ganska lite i svensk historia beror säkert på att den ligger i Skåne, som tidigare tillhört Danmark. Det skriver historiker vid Malmö universitet i Sydsvenskan.

magnus_nilsson_liten_debatt

"Björk tycks respektera mig som stalinistisk litteraturkommissarie"

Medan Björk underkänner min marxism tycks han respektera mig som stalinistisk litteraturkommissarie, replikerar Magnus Nilsson i GP.

Susanna Hedenborg

Könsfördomar styr även hockeytjejernas löner

Både landslagen och idrottsföreningarna måste arbeta för lika löner till män och kvinnor inom idrotten.Då kan det ske en förändring, skriver Susanna Hedenborg i Dagens Arena.

Anders S Wigerfelt och Tuija Muhonen

Hur mycket mångfald tål svenskheten hos Ikea?

Ingvar Kamprad är en ikon och symbol för svenskheten inom Ikea. Anders S Wigerfelt och Tuija Muhonen debatterar företagets identitet i Sydsvenskan.

Senast uppdaterad av Helena Smitt