Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Malmö universitet i samhällsdebatten

Malmö universitet är ett engagerat och utåtriktat lärosäte som vill göra skillnad. Här deltar forskare, andra medarbetare och studenter i samhällsdebatten med ett brett perspektiv. På denna sida kan du läsa de senaste inläggen och följa med när forskning, utbildning och åsikter möter samhället.

pappa_son238x154

"Socialt arbete ska vara förebyggande"

En del av förslagen kring socialtjänsten som Carl-Gustaf Tryblom föreslår är kontraproduktiva, replikerar Carin Cuadra, Marcus Herz och Philip Lalander i SvD. 

svpengar238x154

Är FR ens medveten om Muslimska brödraskapet

Det är förvånande att läsa Catharina Håkansson Bomans och Folkbildningsrådets försvar till Ibn Rushds verksamhet, replikerar Aje Carlbom i Expressen. 

embryo238x154

Samarbete nödvändigt för att vända den negativa fertilitetstrenden

Behandling av ofrivillig barnlöshet lyckas till 30 procent. Fortsatt stort behov av effektiva behandlingar. Anders Kottorp Dagens Medicin

svpengar238x154

Bidrag missbrukas - bygger islamistiskt parallellsamhälle

Genom att betala ut 23 miljoner till studieförbundet Ibn Rushd förstärker Folkbildningsrådet en politisk grupp. Aje Carlbom m fl i Expressen. 

kindergarten238x154

Förskolan är ojämlik - det drabbar barnen

Vi hör om alldeles för stora skillnader gällande förskolan i landet. Regeringen måste trygga personalen och finansieringen. Sven Persson i Aftonbladet. 

Senast uppdaterad av Ingrid Thulin