Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Malmö universitet i samhällsdebatten

Malmö universitet är ett engagerat och utåtriktat lärosäte som vill göra skillnad. Här deltar forskare, andra medarbetare och studenter i samhällsdebatten med ett brett perspektiv. På denna sida kan du läsa de senaste inläggen och följa med när forskning, utbildning och åsikter möter samhället.

ivf238x154

"Samarbete för att vända negativ fertilitetstrend"

Är oroade då vi inte förstår vilka biologiska och sociopolitiska mekanismer som ligger bakom. Anders Kottorp och Eva Elmerstig i Dagens Medicin

student238x154

Nytt mål skulle göra skillnad för PISA

Skamligt att examenssmålet om språk- och kunskapsutvecklande undervisning inte blivit obligatoriskt. Anders Jakobsson, Laid Bouakaz i Dagens Arena.

flyktingpojke238x154

"Avslagen har passerat en gräns"

Ansvariga politiker måste erkänna att de passerat en medmänsklighetens gräns för ensamkommande. Philip Lalander, Marcus Herz mfl i Socialpolitik.

zagreb238x154

"Går det att lösa den ökande klyftan mellan stad och land?"

Kvar blir dubbla förlorare när jobben försvinner och huspriserna sjunker på orten. Lösning? Peter Håkansson o Magnus Andersson i SDS. 

fake238x154

Sluta jaga sanningen på bekostnad av demokratin

Sluta jaga sanningen på bekostnad av demokratin. Fake news utnyttjas för att jaga systemkritiker, skriver Johan Farkas m fl i Dagens Samhälle. 

Senast uppdaterad av Ingrid Knutsdotter Thulin