Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Malmö universitet i samhällsdebatten

Malmö universitet är ett engagerat och utåtriktat lärosäte som vill göra skillnad. Här deltar forskare, andra medarbetare och studenter i samhällsdebatten med ett brett perspektiv. På denna sida kan du läsa de senaste inläggen och följa med när forskning, utbildning och åsikter möter samhället.

Person som sitter med handflator vända uppåt

"Att anställda vill be på arbetstid är ett konstruerat problem som löses bäst med tillit"

Det är just genom beslut av det slag som Bromölla kommun har tagit som böneaktiviteter blir något annat än en privatangelägenhet, Robert Walldén i SDS.

Malmöpride238x154

"Malmös nya polisutbildning ska gå i Prideparaden"

Det är viktigt att universitet tar ställning för alla människors lika värde och rätt att vara dem de är, skriver Caroline Mellgren i SDS

migranter238x154

"De positiva effekterna av invandring väger över"

Omfattande forskning i Nordamerika och Europa har visat på invandringens positiva effekter. Pieter Bevelander m.fl. i SDS.

pojkar2 flyktinglager-Recovered

"Det har aldrig funnits en flyktingkris i Sverige"

Hade det anlänt 680 000 syriska flyktingar till Skåne och befolkningen ökat med 50 procent hade man kunnat tala om kris. Ronald Stade i SDS.

barn238x154

Upprop för en likvärdig och hållbar förskola

Vi vill rikta uppmärksamhet mot våra yngsta medborgare, drygt 500 000 barn är inskrivna i förskolan. Sven Persson och I Tallberg-Broman i SDS.

fattigfamilj238x154

"Den faktiska politiken visar något annat än retoriken"

Det är bara på marginalen som förhållandena för de mest utsatta barnfamiljernas situation förbättrats. Tapio Salonen i slutreplik i DN. 

Senast uppdaterad av Ingrid Thulin