Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Distansstudent

Du som är distansstudent på Malmö universitet är välkommen att vända dig till biblioteket om du vill låna böcker eller söka information. Har du frågor om din datoridentitet kontaktar du Helpdesk.

Skaffa lånekort

För att kunna låna, beställa och reservera behöver du ett lånekort. Detta kan du hämta personligen (ta med legitimation) på något av Malmö universitets bibliotek eller beställa för att få hemskickat. Vi skickar inte lånekort eller böcker till studenter boende i Malmö kommun. 

Låneregler

Låna och beställa böcker

Vi skickar böcker som du vill låna hem till dig. Lånetiden för distansstudenter är fyra veckor.

Observera att detta inte gäller för studenter som bor i Malmö kommun eller utanför Sverige.

Så här beställer du:
  1. Sök upp boken du vill låna i Libsearch.
  2. Om boken är utlånad gör du en reservation genom att klicka på Reservera boken. Det spelar ingen roll vilket bibliotek du väljer för avhämtning ("Pickup Location"). Boken skickas automatiskt om du är registrerad som distansstudent.
  3. Om boken är tillgänglig beställer du istället via detta formulär.
  4. Från Mina lån kan du se dina reservationer samt ta bort dem när de inte är aktuella längre.
  5. Du betalar själv för portot när du skickar tillbaka böckerna och ansvarar för dem tills de nått biblioteket (biblioteket har ingen möjlighet att hämta böcker på utlämningsställen). Tänk på att skicka tillbaka böckerna några dagar innan sista återlämningsdatum eftersom det är först när de når biblioteket som de räknas som återlämnade.
    Adresser hittar du under Öppettider & kontakt

Låna om

Lånetiden för en bok kan förlängas om ingen står i kö på boken. Du kan själv förnya genom att logga in på "Mina lån".

Beställa artiklar

Om du vill läsa en artikel ur en tryckt tidskrift som biblioteket har, kopierar och skickar vi den hem till dig till ett pris av 20 kronor/artikel. Kontakta biblioteket på biblioteket@mah.se

Beställa fjärrlån

Litteratur som inte finns på Malmö universitetsbibliotek kan beställas som fjärrlån via oss. Vi skickar hem ditt fjärrlån om du bor utanför Malmö, men då måste du först höra av dig till oss. När du är klar med boken skickar du själv tillbaka den till oss. Du betalar då returportot.
 
För att undvika onödiga transporter rekommenderar vi att du i första hand beställer fjärrlån via ditt närmaste folkbibliotek om det är möjligt.

Mer information om fjärrlån vid Malmö universitet och beställningsformulär

Vill du se om boken finns på ett bibliotek nära dig? Prova att söka på ditt lokala bibliotek eller i LIBRIS
som innehåller bibliotekskataloger från hela landet.

Böcker och tidskrifter online

För att läsa bibliotekets e-böcker och e-tidskrifter på din egen dator använder du din datoridentitet. Följ länkarna från Libsearch eller Databaser A-Ö och logga in.

Mer information om inloggning hemifrån

Senast uppdaterad av Maria Brandström