Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Låna och beställa

En uppslagen bokLånekort

Du som har fyllt 18 år har rätt att låna på Malmö universitets tre bibliotek. Är du student eller personal kan du använda multikortet som lånekort. Har du inget multikort än kan du skaffa det i automaten på Orkanenbiblioteket eller på din fakultet, läs mer om multikort.

Reservera och låna

Det är gratis att låna och reservera böcker hos oss. Du söker och reserverar böcker i Libsearch. Läs mer om hur du söker och reserverar. Om ingen har reserverat boken du lånat kan du förnya via Mina lån, kolla så att boken verkligen blir förnyad och får ett nytt återlämningsdatum.

Du kan hämta reserverade böcker på vilket som av universitetets bibliotek.

Obligatorisk kurslitteratur ska finnas på biblioteket både för utlån och som referensexemplar (bok som bara kan läsas på biblioteket, "Ej hemlån"). Läs mer om vad som gäller vid bibliotekets inköp av kurslitteratur.

Återlämna

Du kan återlämna lånade böcker på vilket som av våra bibliotek under öppettiderna. När biblioteken är stängda kan studenter och personal på Malmö universitet återlämna i automaten vid Orkanenbibliotekets entré på plan 5 mellan kl. 06 och 22. Multikort och kod behövs för att komma in i byggnaden utanför bibliotekets öppettider.

Det går också bra att skicka det du lånat med posten. Du betalar själv för portot när du skickar tillbaka böckerna och ansvarar för dem tills de nått biblioteket.

Adresser hittar du under Öppettider & kontakt

Böcker och tidskrifter online

För att läsa bibliotekets e-böcker och e-tidskrifter på din egen dator använder du din datoridentitet. Följ länkarna från Libsearch eller Databaser A-Ö och logga in.

Fjärrlån och inköpsförslag

Studenter och personal vid universitetet kan alltid beställa böcker och tidskriftsartiklar som vi inte har på Malmö universitet. Nya böcker väljer vi alltid att köpa in istället för att fjärrlåna.

Lån av böcker från bibliotek inom Norden är gratis, men artiklar kostar 20 kr/st. Artiklarna skickas hem till dig, och du betalar i efterhand till biblioteket. 

Senast uppdaterad av Michael Gustafson