Universitet 2018 – fira med oss

Utskrift från Malmö universitets webbplats www.mah.se

Hej student, välkommen till biblioteket!

Skaffa lånekort

Du behöver ett multikort för att kunna låna på biblioteket. Läs mer om hur du skaffar ett multikort här.

Låna

  • Du får låna böcker och filmer 3 veckor

Kursböcker och annan litteratur söker du efter i bibliotekets databas Libsearch. Här hittar du också filmer, e-böcker och tidskrifter.

Så här söker du i Libsearch:

Så här reserverar du böcker:

Obligatorisk kurslitteratur finns alltid i ett exemplar som du kan läsa på biblioteket, (ibland är detta exemplar en e-bok) dessa är markerade med EJ HEMLÅN.

Är boken du söker utlånad kan du reservera den, det gör du också i Libsearch och det är gratis. Fråga gärna i informationsdisken om du behöver hjälp.

Övertidsavgiften är 10 kronor/bok och dag. Avgifterna kan betalas online när du loggat in på ditt bibliotekskonto eller med kort i bibliotekets informationsdisk. 

Du lånar själv om dina böcker och filmer på webbsidan under Mina lån/Låna om. Där kan du också ändra dina kontaktuppgifter. 
Vi skickar meddelanden via mejl så se till att vi alltid har din rätta mejladress. Här hittar du de fullständiga lånereglerna.

Distansstudent

Är du distansstudent och bor utanför Malmö kan du beställa lånekort via webben och få böcker hemskickade. Läs mer om vår service för distansstudenter

Kaffe och mobiltelefon

Böcker och tidskrifter online

För att läsa bibliotekets e-böcker och e-tidskrifter på din egen dator använder du din datoridentitet. Följ länkarna från Libsearch eller Databaser A-Ö och logga in.

Plugga

Du är välkommen att sitta och plugga på biblioteket, ensam eller i grupp. För dig som vill jobba ostört finns det tyst zon och tyst läsrum. Jobbar du tillsammans med andra finns det grupprum och grupparbetsplatser. 

Grupprum bokas på: schema.mah.se och glöm inte att bekräfta din bokning.

Läs- och skrivstöd

Behöver du anpassad litteratur, t.ex. talböcker, hjälper vi dig. Hitta kontaktpersoner och boka tid för handledning.
På datorerna i biblioteken finns stödprogram som talsyntes, ordböcker och rättstavning.

Senast uppdaterad av Maria Brandström