Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Möjligheter till utlandsstudier vid TS

 

Utbytesstudier

Som student på Malmö högskola och Fakulteten för teknik och samhälle finns det stora möjligheter att åka iväg på utbyte till ett av våra partneruniversitet. Vanligtvis går det till så att du som programstudent hittar kurser på något av våra partneruniversitet som du sedan kan tillgodoräkna dig inom ditt program. Dels finns det Erasmusutbytena som gäller inom Europa, men det finns även möjligheter att söka utbyte utanför Europa.

Utbytesplatserna utlyses två gånger om året. Vill du åka inom Europa behöver du söka 6 månader innan du planerar att åka iväg, vill du åka utanför Europa behöver du söka mellan 1 - 1,5 år i förväg.

Läs mer om utbytesstudier och praktisk information (före, under och efter hemkomsten) här

Här gör du ansökan

Läs om behörighetskrav här

På våren utlyser vi följande

  • platser inom Europa (ERASMUS+) för nästa läsår.
  • restplatser utanför Europa för nästa vårtermin.


Utlysningen sker senast 15 februari och sista ansökningsdag är 15 mars. 

På hösten utlyser vi följande

  • platser utanför Europa för nästa läsår.
  • restplatser (dvs. de platser som fortfarande är vakanta efter vårens stora utlysning) inom Europa (ERASMUS+) för nästföljande vårtermin.  

                 
Utlysningen sker senast 15 september och sista ansökningsdag är 15 oktober.   

 

MFS-Minor Field Studies

Ett stipendium på 27 000 kr till den som vill samla material till sin C/D - uppsats i ett utvecklingsland under 8-10 veckor. Mer info finns här.

Praktik

Du har möjlighet att söka stipendium för praktik inom Europa, även efter studierna (om man inte har tagit ut sin examen). Mer info finns här.

Åka ut på egen hand

Om du tänker åka ut på egen hand d v s åka och studera vid ett universitet som vi inte har ett avtal med, besök Högskoleverkets sida där får du massor av bra tips om vad du bör tänka på.

Senast uppdaterad av Maria English