Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Utbytesstudier

utbytesstudier

Att spendera en tid utomlands inom dina studier berikar dig och din utbildning. Som student vid Malmö högskola har du stora möjligheter att plugga utomlands i en termin, inom ramen för din utbildning. 

På de här sidorna finns information för dig som är intresserad av att åka på en utbytestermin eller att söka stipendier eller resebidrag när sådana utlyses.

Hur gör jag för att åka på en utbytestermin?

  • Malmö högskola har över 250 partneruniversitet runt om i världen dit du som student kan åka, men vart du kan åka beror på vad du läser och när du söker. Se närmare på de utbytesplatser din fakultet/institution erbjuder under rubriken Vart kan jag åka?

  • Surfa på partneruniversitetens hemsidor och jämför kursutbud 

  • Kontakta din kurs/programansvarig för att kolla så att de kurser du tänker läsa utomlands kan bli godkända för tillgodoräknande i din utbildning

  • Börja med din ansökan i god tid, det tar tid att få ihop en komplett och bra ansökan!
  • Läs om tidigare utbytesstudenters erfarenheter av utbyten utanför Europa i Malmö högskolas utvärderingsdatabas

  • Bli fadder för en utbytesstudent från det land eller universitet du vill åka till! Kontakta Studentkårens internationella förening ESN Malmö!

Läs mer om de grundläggande behörighetskraven för utbytesstudier


Tänk på att vara ute i god tid. Platser vid partneruniversitet utanför Europa utlyses på hösten för kommande läsår, vilket innebär att du kanske måste söka upp till 1 eller 1,5 år i förväg till de mest attraktiva platserna!

Senast uppdaterad av Rebecca Arklöf