Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Skype for Business/Lync

Skype for Business/Lync är ett program för direktmeddelande, videosamtal och skärmdelning och fungerar på samma sätt som t.ex. Google Hangout.

Programmet finns förinstallerat på din arbetsdator. Eller nås via webmail.mah.se

Kom igång

När du startar programmet på din dator första gången måste du skriva in din MAH epostadess och ditt lösenord för att logga in. 

Guider

Korta utbildningar på engelska

Om Skype for Business/Lync

Skype for Business/Lync kan användas på i stort sett alla plattformar, till telefoner och surfplattor laddar du ner appen. 

Det finns många fördelar t.ex. är Skype for Business är integrerad med din kalender i Outlook så att dina kollegor kan se när du är tillgänglig för kontakt. 

Skriv ett snabbmeddelande till din kollega istället för e-post eller varför inte använda videochatten?

Vanliga Frågor:

Vad är skillnaden på Skype for Business och Skype?

Skype for Business riktar sig till företag och organisationer, medan Skype är en konsumentprodukt. Du kan använda Skype och Skype for Business samtidigt.

Fungerar Skype for business/Lync med Skype?

Ja! Du kan lägga till kontakter från Skype-katalogen i Skype for Business och Lync.

Finns det några grupper som jag kan lägga till i min kontaktlista?

Alla publika distributionslistor som finns i e-postsystemet kan du använda i Skype for Business/Lync. Till exempel om du vill komma i kontakt med terminsstartsgruppen skriver du in adressen till den distributionslistan DL-MAH-Terminsstart@mah.se.

Hur skaffar jag headset och webbkamera?

Detta beställer du via IT-inköp. Tänk på att produkten gärna får vara Lync certifierad, då blir den lättare att installera samt håller rätt kvalitet.