Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Dariela Escobar från Mexiko

Dariela Escobar, från Mexiko, har läst en tvåårig Master i Interaktionsdesign på Malmö högskola. Nu jobbar hon som designer på North Kingdom, en byrå som jobbar med digitalkommunikation med kunder som bland annat Lego, Disney och Google.

Vad arbetar du med?
–Jag jobbar som UX designer på North Kingdom. North Kingdom är en upplevelsedesignbyrå som arbetar tvärvetenskapligt med utvecklingen av digitala produkter. Vi arbetar tätt ihop i ett team som stödjer varandra genom hela processen från en produkts koncept till leverans.

– I mitt arbete får jag jobba med allt från att göra research om användare, wireframing, prototyping till att göra användar- och produkttester. Tidigare jobbade jag med Lego och nu jobbar jag med ett North Kingdom projekt där vi utvecklar en app som snart ska lanseras och som heter Once upon.

Var bor du?
–Jag bor i Skellefteå, som jag upplever har en väldigt innovativ och kreativ miljö. Under de kalla månaderna är Skellefteå ett vinterparadis med norrsken och massor av snö. Det är en väldigt kall plats men med väldigt varma människor.

Under sommaren är det ljust dygnet runt och vi njuter av både solen och den vackra naturen.


Dariela Escoba jobbar som UX designer på North Kingdom.

Foto: 

På vilket sätt har du haft nytta av studierna på Malmö högskola?
–Samarbete med riktiga kunder samt att vara involverad i helheten av designprocessen med andra studenter, som har olika bakgrund, kompetens och nationaliteter, var en fantastisk upplevelse som hjälpte mig att bygga en bra designportfölj.

–Interaktionsdesignprogrammet på Malmö högskola gav mig fina möjligheter till nätverkande, vilket också hjälpte mig att få ett underbart jobb efter mina studier.

Vad tyckte du om att plugga på Malmö högskola?
–Malmö är en fantastisk stad, det finns så många aktiviteter, intressanta ställen och underbara människor. Mina kurser var väldigt givande och mina lärare var tillgänglig och villiga att hjälpa till. Under min studietid gav de mig möjlighet att åka på konferens till Indonesien och i Tyskland. Hela miljön på högskolan var väldigt öppen.


Håller du kontakten med några av dina klasskamrater?
–Absolut! Även att vi inte bor i samma stad längre, så har jag regelbunden kontakt med flera av dem och vi träffas fortfarande. Det var faktiskt genom tips från en annan student som jag fick mitt nuvarande jobb. Jag skaffade vänner under min tid som student som jag hoppas vara vän med resten av livet.

 

Senast uppdaterad av Magnus Lindqvist