Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Rikskonferens för HT och RL programmen den 7 - 8/10 2017

Till Skolledare och lärare inom Hotell-och turismprogrammet och Restaurang -och livsmedelsprogrammet.

Inbjudan och information om rikskonferens för HT och RL programmen den 7 - 8/10 2017

I januari aviserade vi att konferensen i år kommer att hållas på Copperhill Mountain Lodge i Åre. Copperhill är ett åretruntöppet designhotell på toppen av Förberget i Åre-Björnen.  Som tidigare år har vi valt ett hotell som har mycket att erbjuda, ett härligt naturskönt läge, fantastisk mat, omtänksam och trevlig personal. Årets konferensprogram är fyllt med intressanta föreläsningar, men ger även utrymme för givande diskussioner kollegor emellan.

Vi inleder med ”Lata och bortskämda eller engagerade och hungriga?”

Ulrik Simonsson, vd på Ungdomsbarometern, presenterar sina studier om 90-talister och reflekterar kring betydelsen för branschen.

Anna Ekström Gymnasie -och kunskapslyftsminister talar om regeringens syn på yrkesutbildning.

Under rubriken svårigheter i klassrummet presenterar Ingrid Henning Loeb, lektor vid Göteborgs universitet ett pilotprojekt som resulterade i rapporten ”Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i gymnasieskolans yrkesprogram”. En studie som slår hål på myten att ”praktiska” utbildningar utan ”teoretiska” ämnen ställer lägre krav på kunskaper i svenska språket.

Eva Leffler, lektor vid Umeå universitet. Entreprenörskap handlar inte bara om UF. Eva kommer att pratat om och försöka reda ut begreppet  ”Entreprenöriell pedagogik i skolan”.

Två parallella seminarier. Professor Åsa Wallström och bitr.professor  Maria Ek Styvén från Luleå universitet presenterar resultat från forskningsprojektet ”Morgondagens Turist”. Lotte Wellton doktorand från Grythyttan föreläser under rubriken ”Professionella ideal och dagliga arbetspraktiker i restaurangbranschen”.

Det kommer att finnas goda möjligheter till erfarenhetsutbyte, både som inslag under konferensdagarna men också vid den gemensamma middagen på lördagskvällen. Vi kommer också att skapa särskilda möjligheter för skolledare att mötas och diskutera angelägna frågor.

Lokala företagare inom branschen kommer att presentera sina verksamheter och ge dig möjlighet till att ”smaka på Åre”.

För er som reser med flyg finns det möjlighet att boka transfer med hyrd buss till självkostnadspris, 145:- enkel resa. Transfer erbjuds följande tider.
Fredag 6/10 avgång Östersund flygplats ca 19:15 (inväntar resenärer som beräknas landa 18:55)
Söndag den 8/10 avgång Copperhill 13:20 (framme 14.35 Östersund flygplats)

Konferensen kostar 2500:- plus kostnad för boende.

Exklusive moms, transfer Östersund flygplats – Copperhill Mountain Lodge samt middag lördag kväll (300:-)

Vid eventuell avbokning senare än 8 september debiteras hela konferenskostnaden. Bokad plats kan överlämnas till annan person men ska meddelas Malmö högskola.

Välkomna till Copperhill Mountain Lodge!

Obs! Boende under konferensen bokar du direkt via Copperhills webbsida. Uppge koden - RIKSKONFERENSARE 

Senast uppdaterad av Krystyna Hansson