Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Välfylld International week

2016-11-18

INTERNATIONAL WEEK: Studenter, medarbetare, internationella partners och intresserade uppmanas att inte missa 22-24 november på Fakulteten för lärande och samhälle på Malmö högskola. Då hålls international week för fjärde året i rad – fylld av intressanta seminarier och workshops.

-Detta är ett framgångsrikt sätt att jobba med internationalisation at home, säger Mats Johnsson, internationell koordinator på Fakulteten för lärande och samhälle.

International week uppmärksammar globalisering, hållbarhet och interkulturell medvetenhet i utbildning. Flera kända namn kommer även som föredragshållare. En sådan är kenyanskan Shailja Patel, poet, essäist, dramatiker och aktivist. En annan är Elisavet Manoli som kritiskt granskat den kommersiella Premier League fotbollen. En tredje är Alex Paullin som med lokala musiker i södra Afrika vill väcka människors miljömedvetande  och verka för ett mer hållbart samhälle via musiken. En fjärde är Michele Estes som framhåller att digitalisering och teknikutveckling, om det används på rätt sätt, kan fördjupa och förbättra lärandet.

mats-johnsson- Det märks verkligen att International week satt sig i organisationen och att många är på hugget och vill inspirera till  internationella perspektiv i utbildningen. Alla institutioner har bidragit med ämnen, föredragshållare, seminarier och workshops.

Ideella organisationer, Malmö stad, kulturorganisationer med flera är också inblandade och är finns även informationsträffar för utlandsstudier och utlandspraktik.  

International week har i år ett särskilt fokus på förstaårsstudenter som fått International week inlagt i sina scheman.
- Men alla som är intresserade av internationella frågor i undervisning är välkomna, säger Mats Johnsson.

Text: Helena Smitt