Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Ny prodekan tillträder på Odontologiska fakulteten

2016-12-29

MEDARBETARE. Vid årsskiftet tillträder Per Alstergren som Odontologiska fakultetens nye prodekan. Per är professor vid Orofaciala smärtenheten. 

Per Alstergren går på som prodekan tillsammans med den nya dekanen Gunilla Klingberg den 1 januari 2017. Per kommer vara ansvarig för forskning och forskarutbildning på fakulteten. Per har arbetat på OD sedan 2011 och arbetade tidigare på Karolinska Institutets institution för odontologi, bland annat som studierektor för både forskarutbildningen och grundutbildningen.

— Det ska bli både spännande och inspirerande, säger Per Alstergren. Fakulteten står inför betydande förändringar (omorganisation och så småningom ombyggnad/nybyggnad) samtidigt som högskolan ska bli universitet. Detta kommer kräva mycket av medarbetarna och ledningen men jag är säker på att i dessa förändringar finns många möjligheter att till och med öka kvaliteten i undervisning, forskning och patientvård. Jag är mycket hedrad av att fått detta uppdrag och ser fram emot att tillsammans med Gunilla Klingberg och, inte minst tillsammans med alla fantastiska medarbetare, att utveckla fakulteten.

Per Alstergrens uppdrag som prodekan sträcker sig fram till den 31 december 2019, och han avlöser Ann Wennerberg som fortsätter som avdelningsföreståndare för oral protetik.