Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Hyrbil

Hyrbil kan beställas via resebyrån XLNT eller från leverantörer enligt statligt ramavtal. XLNT kan boka hyrbil som anslutning till en tåg- eller flygresa, både i Sverige och utomlands. Försäkring ingår oavsett om du bokar genom XLNT eller avropar ramavtalet.

För att boka hyrbil själv avropar du det statliga ramavtalet för fordonsförhyrning. Det är indelat i olika områden beroende på hur länge du behöver hyra bilen och i vilken del av landet. Avtalet omfattar hyra av bil, minibuss och lätt lastbil upp till 3,5 ton.

Korttidsförhyrning gäller för hyra av fordon upp till och med 30 dagar med fri körsträcka. Leverantörerna är rangordnade i ramavtalet. I första hand ska du vända dig till den leverantör som står högst upp på listan. Bara om denna inte kan leverera får du vända dig till nästa.

Kontaktuppgifter, korttidsförhyrning

Långtidsförhyrning, uppdelat i södra Sverige (Götaland och Svealand) respektive norra Sverige (Norrland), gäller för hyra av fordon från 1 månad upp tom 11 månader och 30 dagar, inklusive 3500 fria km per månad i genomsnitt.

Avropsordningen är dynamisk rangordning, vilket innebär att du inte måste välja leverantören högst upp på listan utan i stället väljer den leverantör som är billigast för just ditt behov vid varje tillfälle.

Kontaktuppgifter, långtidsförhyrning södra Sverige

Kontaktuppgifter, långtidsförhyrning norra Sverige