Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Exempeltexter att använda i sociala medier

Som myndighet är vi skyldiga att informera om vissa saker när vi öppnar nya konton i sociala medier. Det är även viktigt att det finns en genomgående stil i de konton vi använder eftersom det ska vara tydligt att det är ett konto för Malmö högskola. Här nedan hittar du en exempeltext att kopiera och klistra in under ”information” i administratörsläget. Byt själv ut det kursiva så att det passar din kanal.

Välkommen till Malmö högskolas officiella konto/sida/blogg/etc. Kommunikationsavdelningen/etc är ansvarig för innehållet och bevakar dagligen kontot/sidan/bloggen/etc. Tänk på att sidan/bloggen/etc kan läsas av alla och att ditt inlägg blir en allmän handling. Det innebär att inlägget kan sparas för framtiden. 

Du är välkommen att göra inlägg och lämna kommentarer i kanalen. Vi vill att du undviker ovårdat språk, personliga påhopp, spam och reklam. Kränkande personuppgifter och upphovsrättsskyddat material är inte tillåtet. Kommunikationsavdelningen/etc granskar alla inlägg och tar vid behov bort material som bryter mot svensk lag och/eller innehåll som motverkar syftet med sidan. Innehåll som strider mot svensk lag är material som anses vara uppvigling, hets mot folkgrupp, barnpornografi, olaga våldsskildring, förtal eller förolämpning, upphovsrättsligt skyddat material, material som strider mot personuppgiftslagen. Olagliga innehåll tas bort och sparas i diariet.