Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Moveondatabasen

Moveonline, moveon and moveonnet – vad är skillnaden?

Moveonline

Onlineansökan som potentiella inresande och utresande utbytesstudenter (men även studenter som ska på MFS och praktik utomlands) fyller i. Studenten skriver sedan ut sin ansökan och skickar in denna tillsammans med alla bilagor till områdeskoordinatorn vid Mah. Om det uppstår problem med ansökningssidorna, vänligen kontakta Moveonansvarig på internationella sekretariatet.

Den internationella koordinatorn/administratören på område/fakultet importerar studenterna in i databasen när de har fått en kopia på första sida av studentens pappersansökan. När ansökan har importerats kan du börja handlägga studenten i Moveondatabasen.

Moveon

Databasen som innehåller information om Malmö högskolas utbytesavtal, kontaktuppgifter till partneruniversitet, student-, lärar- och personalmobilitet (både inresande och utresande) samt Erasmus stipendieutdelning. Internationella koordinatorn/administratören på områden är ansvarig för att handlägga studentmobilitet i Moveondatabasen och hålla studentuppgifterna uppdaterade.

Här hittar du databasen: Moveon 4 Inloggningen krävs. Kontakta moveon ansvarig på International Office för tillgång. Det är en internetbaserat program.

Världskarta över partneruniversitet

Sedan december 2009 har vi en världskarta på internet som visar alla avtal. Kartan söker per land och fakultet. Pga. begränsningar i avtalen söker den inte ut 'field of study'. 

Moveonnet

Finns på http://www.moveonnet.eu är ett register över högskolor och universitet i hela världen. Här kan du hitta information om utbildningsområden, ubytesstudenter, kontaktinformation, mm.