Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Boende för inresande utbytesstudenter

Bostadsenheten på Malmö högskola samordnar boende inom högskolans blockförhyrning för betalstudenter och inresande utbytesstudenter.

Vi har ett begränsat antal rum så vi kan inte garantera boende för alla inresande utbytesstudenter - därför är det viktigt att studenterna är antagna i moveondatabasen och söker boende i tid! (OBS separat ansökan och ansökningsperiod för boende)

Handläggningsordning för koordinatorer

Deadline för ansökan som inresande utbytesstudent är 15 april för nästkommande hösttermin och 15 oktober för nästkommande vårtermin. När koordinatorn fått studentens pappersansökan ska de importera studentens onlineansökan till moveondatabasen.

Det är upp till koordinatorn på området hur länge de vill ta emot sena ansökningar. Vid sena ansökningar importeras studentens onlineansökan till moveondatabasen så snart som möjligt. Ett email skickas till internationella sekretariatet för att uppmärksamma den sena ansökan. Studenten kommer då att få information om hur de ska söka boende.

Koordinatorer ansvarar för att anta studenterna genom att markera studenten som "accepted" i moveondatabasen, skriva ut ett "Letter of Acceptance" och skickar det till studenten samt ansvarar för kursantagning och etablering i LADOK.

Studenter som fått boende ska innan given deadline betala första månadshyran, deposition samt hemförsäkring

För mer information om bostäder samt aktuella datum vänligen besök: www.mah.se/universityhousing