Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Backup iOS

Man kan ta backup på sin telefon/surfplatta på två olika sätt

  • iTunes på din dator (med hjälp av en kabel)
  • iCloud vid trådlöst nätverk

När man aktiverar iCloud får man information om att den automatiska säkerhetskopieringen till iTunes stängs i samband med att iCloud´s backup-tjänst slås på.

Vad tar iCloud backup på?

Allt på dina enheter som räknas som användargenererad data följer automatiskt med i en iCloud-säkerhetskopiering. Där ingår t ex. alla dina meddelanden, dina inställningar, dina olika mail- och kalenderkonton och dina egentagna bilder och videoklipp. Utöver det tar iCloud även backup på dina appar´s användardata.

Om du valt att dina bilder skall följa med  i din säkerhetskopia kommer också dessa att laddas in på en ev. återställning, allt för att du skall komma igång och använda din enhet så snabbt som möjligt.

Läs mer om säkerhetskopiering 

Återställning

Om man har återkommande problem med sin iPhone kan det vara bra att återställa telefonen. Det som händer när man återställer är att mjukvaran installeras om helt och hållet. När man återställer raderas nästan allting i telefonen, men det kan man lätt synka tillbaka igen via iCloud.

Välj "återställ från icloud-säkerhetskopia" och ange ditt iCloud-konto och lösenord. Du kommer att se de tre senaste säkerhetskopiorna för de enheter som du har aktiverat säkerhetskopiering på. Välj den säkerhetskopian som du vill återställa ifrån.

När du skall återställa din mobil eller har fått en ny mobil loggar du in med ditt iCloud-konto och kan därifrån hämta din säkerhetskopiering.

Efter att enheten har startat om kommer dina inställningar och konton att återställas och säkerhetskopieringen startar hämtningen av din köpta musik, dina köpta filmer, TV-program, böcker, kamerarulle m.m.

Återskapa din iPhone - en guide