Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Forskning på K3

Forskningsmiljön på K3 lockar forskare från en rad discipliner. Nuvarande forskningsprojekt behandlar allt ifrån svensk arbetarklasslitteratur till sociala medier och aktivism, från storytelling och serier till koreografi och informationsteknologi. I många av projekten samarbetar vi med externa aktörer som företag, föreningar, kulturinstitutioner och andra forskningspartners.

Michael Krona

IS som mediemaskin

Villkoren för medie- och kommunikationsområdet förändras oåterkalleligen. Det öppnar ny mark för okända och mörka krafter som vi måste förstå för att kunna bemöta.

Michael Krona forskar om terrororganisationen IS propaganda

Simon Niedenthal

Datorspel med doft

Dofter ger starka minnen. Och att använda luktsinnet tränar hjärnan. Nu ska forskare utveckla datorspel med doftprogram för att motverka demens.

Simon Niedenthal forskar om digitala spel och våra sinnen

Åsa Ståhl och Kristina Lindström

Hybrida material

Hybrida material uppstår när plast möter andra material och arter. Mjölmaskar kan bryta ner plast och användas i komposter. Och plastiglomerater bildas när plast möter sten.

Kristina Lindström och Åsa Ståhl kombinerar konst och vetenskap

Malmö–flygbild_06_september_2014

Berättelser om Malmö

Vilka berättelser om Malmö lyfts fram? Vilken kunskap finns bortom den traditionella? I det konstnärliga forskningsprojektet Stadsfabula undersöker forskare kollektivt berättande i stadsrummet tillsammans med olika deltagare. 

Per Linde och Erling Björnvigsson forskar om berättelser om Malmö

Senast uppdaterad av Charlotte Orban