MAH Logo

Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

It's learning

Inloggningen

Du använder din vanliga datoridentitet på Malmö högskola för att logga in på It's learning.Om du inte har en sådan kan du hämta ut den på http://minastudier.mah.se. Du måste också vara registrerad på en kurs för att få tillgång till It's learning. När både villkoren är uppfyllda tar det ungefär ett dygn innan du kan logga in. Om du fortfarande har problem efter den tiden får du kontakta IT-supporten, support@mah.se

Meddelande eller e-post?

Det händer ibland att när man i It's learning har skickat ett meddelande till någon person eller grupp får man inget svar. Det är i regel inget tekniskt fel utan det vanliga är ett missförstånd vi ska försöka reda ut här. Det grundläggande är att meddelandefunktionen och e-post är skilda system.

Meddelandefunktionen i It's learning är ett internt meddelandesystem för medlemmar i systemet. Det är INTE ett e-postsystem. Men när man skickar ett meddelande i It's learning går meddelandet också som e-post till den e-postadress som är registrerad på mottagaren. Om mottagaren svarar direkt på e-postmeddelandet går svaret endast till den ursprungliga avsändarens e-postadress. Det kan inte gå tillbaka till It's learning. Om ursprungliga avsändaren bara har koll på It's learning missar han/hon e-postsvaret. Det visar sig vara större risk för detta i och med att studenterna numera själva kan registrera ny e-postadress i Ladok.

Hur undviker du bäst problemet? Om du får e-post som är avsänd från It's learning (syns i rubriken), ta för vana att besvara meddelandet i It's learning och inte i e-posten. Med andra ord: Besvara ett meddelande i samma system som det är skickat från.


 

It's learning är den lärplattform används på Malmö högskola. Där kan kursdeltagare och lärare kommunicera med varandra och utbyta dokument.

..Resurser..
Student  

Registrering

Beställ din datoridentitet

Logga in

Meddelande policy

Video Tutorials  
 

 

..Vanliga Frågor..

Varför kan jag inte logga in?

Om du inte kan logga in i It's learning, försäkra dig om att du har:

1. Hämtat ut din datoridentitet
2. Registrerat dig på en kurs.

Från det att du har registrerat dig på en kurs, tar det två dagar innan den syns i It's learning. Om du har några frågor, kontakta IT-supporten.

Varför kan jag inte se min kurs?

Om du loggar in i It's learning men kan inte se den kurs som du ska gå under rubriken Kurser, kontrollera att du är registrerad på kursen genom att logga in på Mina studier.

Logga in med din datoridentitet som du erhållit från Malmö högskola.

Är du inte registrerad, läs i ditt välkomstbrev om hur du ska göra för att registrera dig. 


Mitt personnummer syns i It's learning. Kan man ta bort det?

För att läraren ska kunna använda alla funktioner i It's learning måste det finnas ett personnummer. Tyvärr går det inte att dölja personnumret, men du behöver inte oroa dig. Det är ingen annan än du som kan se ditt personnummer... Registrering..

För att du ska komma åt dina kurser i It's learning måste du vara registrerad på kurserna samt ha hämtat ut din datoridentitet. Se information i ditt välkomstbrev hur det fungerar med registrering på just på din utbildning.

Webbregistrering görs på Mina studier.

 

.. Logga in

Så här gör du för att logga in i It's learning.

  1. Ange adressen https://mah.itslearning.com/elogin i din webbläsare.
  2. Skriv in din datoridentitet i "Användarnamn" och ditt lösenord i "Lösenord".
    (Du skall använda samma som det du använder till din Webmail.)
  3. Klicka sedan på knappen "Logga in"

 

.. Meddelandepolicy..

Meddelandefunktionen i It's learning kan användas för att sprida meddelanden till alla användare av systemet. Det är förbjudet att använda denna funktion för detta ändamål, mottagaren uppfattar ofta detta som SPAM.

Det är dock tillåtet att skicka inom kurs eller projekt.

Finns behov av stora utskick ber vi er kontakta informationsavdelningen eller gemensamma IT-avdelningen.

Om du anser att något brev du fått bryter mot reglerna, skicka ett klagomål till ITS.ABUSE@MAH.se Se till att skicka med det fullständiga brevhuvudet från brevet.

Åke Jansson
IT-chef

Senast uppdaterad av Maria Brandström