Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Rikskonferens för HT- och RL- programmen

Till

Skolledare och lärare inom Hotell-och turismprogrammet och Restaurang-och livsmedelsprogrammet.

Inbjudan och information om rikskonferens för HT och RL programmen
den 3-4/10 2015

I höstas aviserade vi att rikskonferensen i år kommer att hållas på Vår Gård som ligger vackert naturnära i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Konferensen arrangeras i samarbete med Utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, Malmö Högskola och Livsmedelsföretagen.

Årets konferensprogram kommer att innehålla frågeställningar som är högaktuella för er som arbetar i skolan. Experter från Skolverket deltar som föreläsare och som samtalspartners vid gruppdiskussionerna. Arbetsmiljöexpert Lise-Lotte Argulander bidrar med bra information kring arbetsmiljö och säkerhet för unga.

Vi startar dagen med att lyfta fram Besöksnäringen, Sveriges nya basnäring med en föreläsning av Stina Algotsson VD Bfuf (Besöksnäringens forsknings och utvecklingsfond).

Att utbilda sig för ett arbete inom besöksnäringen är att ”Utbilda sig för framtiden”

Helena Tsagalidis, lektor och forskare vid Linköpings universitet,  problematiserar bedömning av yrkeskunskaper med perspektiv på Gymnasiearbetet.

Det kommer att finnas goda möjligheter till erfarenhetsutbyte, både som inslag under konferensdagarna men också vid den gemensamma middagen på lördagskvällen. Vi kommer också att skapa särskilda möjligheter för skolledare att mötas och diskutera angelägna frågor.

Vår Gård har under flera år blivit utsedd till Sveriges bästa konferenshotell och har lång erfarenhet av att vara värd för stora konferenser. Den kände bagaren och konditorn Jesper Långström dukar upp fantastiska bröd och bakverk till frukost och kaffepauser.

Konferensen kostar 2300:- per deltagare plus kostnad för boende. Exklusive moms och middag lördag kväll. 

Välkommen till Vår Gård!

Obs! Boende under konferensen bokar du direkt på Vår Gård.

Senast uppdaterad av Sofia Lönnqvist