Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Box

Box är Malmö högskolas externa molnlagringstjänst där du kan spara filer och dela med dina kollegor.

Loggar in här: mah.box.com

Första gången?

Logga in första gången och registrera dig.

  1. Gå till mah.box.com
  2. Klicka på knappen "continue"
  3. Välj "University Malmö" i listan för leverantörer.
  4. Välj "Login and use Forever"
  5. Klicka i "Yes I am sure - Use Forever"
  6. Skriv in ditt användarnamn och lösenord, samma som du använder för att logga in på högskolans datorer.

För att kunna arbeta effektivt rekommenderar vi att du installerar följande 3 program på dator.

Guider

Här hittar du guider om tjänsten t ex. hur du loggar in första gången, delar mappar och bjuder in medarbetare till sammarbetsmappar.

Varför box?

Box är en molntjänst upphandlad av SUNET, vår internetleverantör, vilket innebär att våra säkerhetskrav som myndighet är uppfyllda. I box kan du lagra och dela filer med både dina kollegor och användare utanför MAH. Du kan komma åt dina filer som du sparat i Box från vilken dator, mobiltelefon eller surfplatta som helst som är ansluten till internet. Du kan även synkronisera utvalda filer, vilket möjliggör att arbeta offline. All trafik till och från tjänsten är krypterad, och filerna lagras krypterade hos leverantören. 

Du kan läsa mer på Box hemsida.

Vanliga Frågor:

Hur mycket får jag lagra (quota)?

Lagringsutrymmet är satt till 50GB per användare. Kräver ditt arbete mer utrymme, vänligen kontakta servicedesk för beställning av utökat utrymme.

Hur säkert är det?

Tjänsten är upphandlad av SUNET och uppfyller de krav och regler vi som myndighet har att leva upp till. Våra jurister uppmanar dock användarna till att vara försiktig med vilka uppgifter som hanteras i denna tjänst, speciellt om det rör personuppgifter eller annan känslig information.

Kan jag lagra sekretessbelagda dokument på box?

Det är inte tillåtet att lagra sekretessbelagda dokument på Box. Det är upp till varje medarbetare att ta reda på vad som gäller i respektive fall. (t ex om vilka juridiska avtal som gäller) Om man dessutom använder tjänsten på sin mobiltelefon eller surfplatta så bör man aktivera lösenkod så enheten blir låst när man inte använder den. Information som lagrats på box blir annars oskyddad och tillgänglig för den som kommer åt enheten.