Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Bo som student i Malmö

Möllevångstorget

Nyhet! Behöver du en bostad i vår? Malmö högskola har lediga korridorrum på Rönnen International från 1 mars. Ansök här.

 

Malmö är en ung och dynamisk stad som många vill bo i - de senaste åren har befolkningen ökat i rask takt och vi är nu över 300 000 malmöbor. Som student är du en ganska liten, men betydande, del av Malmö. 

Studenter i Malmö bor inte nödvändigtvis i studentbostäder utan i allt från hyres- och bostadsrätter till kollektiv och privata rum. Det finns inget campus; de cirka 2 000 studentbostäderna ligger istället utspridda över staden. Majoriteten är egna lägenheter men det finns också ett fåtal korridorrum. Hyresnivåerna varierar, i snitt konstar en bostad mellan 3 700-4 500 kr/mån.

De olika studentbostadshusen finns presenterade i vår bostadsguide, där hittar du även information om hur du söker en lägenhet i respektive hus. Ett hett tips är att ställa dig i kö redan innan du blivit antagen, då det kan ta lång tid att få tag på en lägenhet.

Idag går de flesta studentlägenheter enbart att söka genom Boplats Syd. Det kostar 300 kr/år att vara medlem och eftersom det är kötiden som avgör hur fort du får erbjudande om bostad är det smart att registrera sig tidigt. Det tar idag mellan 1 och 8 månader att få en studentbostad beroende när på året du söker bostad. Klicka här för mer information om Boplats Syd.

TIPS FÖR ATT FIXA EN STUDENTBOSTAD

1. Läs igenom bostadsguiden och se vilka bostäder som finns
2. Registrera dig på Boplats Syd
3. Anmäl intresse hos de små studentbostadsföretagen
4. Bevaka vad som finns ledigt - uppdatera din sökning ofta
5. Leta lägenheter på andrahandsmarknaden
6. Följ upp dina intresseanmälningar med telefonsamtal/personligt brev

Här hittar du de olika studentbostäderna i Malmö:

Karta över studentbostadshusen i Malmö
Klicka på kartan för större version.

 
   
 
   
 
Senast uppdaterad av Ida Rosqvist