Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Bo som student i Malmö

Möllevångstorget

Malmö är en ung och dynamisk stad som många vill bo i - de senaste åren har befolkningen ökat i rask takt och vi är nu över 300 000 malmöbor. Som student är du en ganska liten, men betydande, del av Malmö. 

Som student bor du inte nödvändigtvis i en studentbostad utan i allt från hyres- och bostadsrätter till kollektiv och privata rum. Det finns inget campus i Malmö, de cirka 2 000 studentbostäderna ligger istället utspridda över stan. Majoriteten är egna lägenheter men det finns också ett fåtal korridorrum. Hyresnivåerna varierar men de flesta kostar mellan 3 700-4 500 kr/mån.

De olika studentbostadshusen finns presenterade i vår bostadsguide. I den hittar du också information om hur du fixar en lägenhet. Det gäller att vara ute i god tid för att få tag på en studentbostad men du kan ställa dig i kö innan du blivit antagen.

Idag går de flesta studentlägenheter bara att söka genom Boplats Syd. Det kostar 300 kr/år att vara medlem och eftersom det är kötiden som avgör hur fort du får erbjudande om bostad är det smart att registrera sig tidigt. Det tar idag mellan 1-6 månader att få en studentbostad. Klicka här för mer information om Boplats Syd.

TIPS FÖR ATT FIXA EN STUDENTBOSTAD I MALMÖ

1. Läs igenom bostadsguiden och se vilka bostäder som finns
2. Registrera dig på Boplats Syd
3. Anmäl intresse hos de små studentbostadsföretagen
4. Bevaka vad som finns ledigt - uppdatera din sökning ofta
5. Följ upp dina intresseanmälningar med telefonsamtal/personligt brev

 

Karta över studentbostadshusen i Malmö
Klicka på kartan för större version.

TIPS PÅ STUDENTBOSTADSFÖRETAG

Altona Lifra
Axcon M2 Gruppen
Förvaltnings AB Bostaden Malmö Studenthus
Heimstaden MKB Fastighet
HSB Sundsfastigheter      Prime Living

 

 

Senast uppdaterad av Johan Portland