Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Bibliotek

Sök i Libsearch efter böcker och artiklar:

Vad är Libsearch?

  • Är du student eller personal på högskolan och använder egen dator? Sök i rutan ovan och logga sedan in överst på Libsearch-sidan (Student/Staff at MAH - Log in to access full text) för att komma åt artiklar i fulltext.

Fler sökvägar:
 BöckerE-böckerArtiklarTidskrifter A-ÖDatabaser A-Ö
 UppsatserLexikonFilmer och bilderÄmnesguider

     Grön prick Grön prick Grön prick Grön prick 
 3 tips för en bättre sökningVetenskapliga texterSkriva referenser

3 tips för en bättre sökning Vetenskapliga texter Skriva referenser
Tema: Sex & makt

Tema: Sex & makt

Som en del av utställningen ”6 om sex” arrangerar biblioteket ett offentligt samtal mellan universitetspräst Maria Bergius och Charlotta Carlström, doktor i socialt arbete på Malmö högskola med inriktning sexologi.

Tid: Måndag 22 maj kl. 16-17
Plats: Orkanenbiblioteket, C526

Följ bibliotekets sändningar på Bambuser

http://bambuser.com/channel/mah_bibliotek

Bokstafetten

Bokstafetten med Jesper Fundberg

I den 15:e omgången av Bokstafetten är det Jesper Fundberg, lektor i Idrottsvetenskap, som valt ut böcker som betytt mycket för honom. Du hittar utställningen i Orkanebibliotekets cafédel och kan också se de utvalda böckerna här.

Missade du vernissagen där Jesper berättade om sina utvalda böcker? Vernissagen filmades och du hittar filmen här nedanför.

tittskap_kroppar_blommor

6 om sex - sexologi och sexualitetsstudier på Malmö högskola

Vad forskas det om på Centrum för sexologi och sexualitetsstudier? En ny utställning i Forskarnas galleri på Orkanenbiblioteket ger exempel på detta.
Utgångspunkten är sex forskare, knutna till Centrum för sexualitetsstudier, som berättar om sina respektive forskningsfält. Men utställningen består av flera delar, exempelvis en tidslinje med nedslag i den svenska sexualitetshistorien, ett tittskåp med kuriosa och en samling litteratur som är relevant för ämnet.

Parallellt med ”6 om sex” visas också den ambulerande utställningen ”Kyss”. Prästen och konstnären Kent Wisti och författaren Maria Küchen har tillsammans omtolkat Höga visan från Bibeln och resultatet har blivit 15 bilder och lika många texter.

Plats: Orkanenbiblioteket, White box
Tid för utställningen: 3/5 - 31/10

Läs mer om utställningen "6 om sex"

Information för:

Studenter | Distansstudenter | Personal | Allmänhet

Senast uppdaterad av Maria Brandström