Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Workshop med BBC Singers

MALMÖ AKADEMISKA KÖR MÖTER BBC SINGERS

BBC Singers
Foto: John Wood

Den 7 oktober kommer BBC Singers, en av världens mest erkända körer, till Malmö för att hålla i en exklusiv workshop tillsammans med Malmö akademiska kör. Syftet med workshopen är att arbeta med tekniska aspekter utifrån en angiven repertoar, däribland Malmö akademiska körs egen. Daniel Hansson, konstnärlig ledare och dirigent för Malmö akademiska kör, hoppas och tror att mötet med BBC singers ska komma att utveckla ensemblen:
– Det här är en unik chans för oss att ytterligare växa i vår verksamhet. Eftersom vi är en ensemble med tydliga konstnärliga visioner och hög ambitionsnivå, finns det stora möjligheter att närma oss våra högt ställda krav och mål genom mötet med BBC Singers.

Den 17 oktober kommer Malmö akademiska kör, en av regionens främsta vokalensembler, att ge en lunchkonsert i samband med Lunds internationella körfestival. Workshopen med BBC Singers kunde inte komma lägligare.
– Det blir ett välkommet avbrott i vår vardagliga verksamhet, förklarar Daniel Hansson och fortsätter:
– Möjligheten att arbeta med vår repertoar tillsammans med en av världens bästa professionella körer är ett privilegium och att det sker precis innan vår medverkan på Lunds internationella körfestival ger oss ett gynnsamt utgångsläge.

Malmö akademiska körs konsert i samband med Lunds internationella körfestival går av stapeln i Lunds Domkyrka klockan 12.00 den 17 oktober.

För mer information kontakta Daniel Hansson:

Daniel.hansson@mah.se

040-66 57 145
0706-760100

Senast uppdaterad av Christian Callmer