Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Tidigare Bildningsbarer

Bildningsbaren #6 – 10 maj, 2017

»Träning vår tids religion?«
Gäster: Markus Torgeby, löpare och författare till boken "Löparens hjärta" och medverkande i dokumentären "Löparen", David Eberhard, överläkare i psykiatri och Susanna Hedenborg, professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola. 

Bildningsbaren #6 på Youtube

Bildningsbaren #5 – 22 mar, 2017

»Godhet – en svår konst!« Om godhet
Gäster: Stefan Einhorn, professor i molekylär onkologi vid Karolinska Institutet och överläkare vid Radium-hemmet, Johan Brännmark, docent i filosofi vid Malmö högskola, och Carina Nilsson (S), kommunalråd för socialtjänst, vård och omsorg i Malmö.

Bildningsbaren #5 på YouTube

Bildningsbaren #4 – 25 januari, 2017

»Religion en privatsak eller?« Om religion.
Gäster: Per Svensson, kulturskribent på Sydsvenskan och författare till en biografi om Martin Luther, Maria Bergius, präst inom Svenska kyrkan med ansvarar för reformationsfirandet i Malmö, Pernilla Ouis, docent vid Malmö högskola, som har forskat om islam, muslimer i Malmö och mångkultur, och Malin Hellkvist Sellén, koreograf och regissör som gjort teaterföreställningen »Missionären«.

Bildningsbaren #4 på Youtube

Bildningsbaren #3 – 16 november, 2016

»Hur stora klyftor tål Sverige?« Om ekonomi och ojämlikhet.
Gäster: Sara Granér, serietecknaren som bland annat skrivit böckerna All I want for Christmas is planekonomi, Malmö högskolas Tapio Salonen, professor i socialt arbete som är expert på ojämlikheter, fattigdom och barnfattigdom och Lars Pålsson Syll professor i samhällskunskap.

Bildningsbaren #3 på Youtube

Bildningsbaren #2 – 14 september, 2016

»Därför älskar vi att spela Pokémon Go« Om spelrevolutionen från nördhobby till miljardindustri.
Gäster: Ola Holmdahl, vd Tarsier Studio, Tarja Larsson, beteendevetare på Spelberoendes Förening i Göteborg och Steve Dahlskog, spelforskare vid Malmö högskola.

Bildningsbaren #2 på Youtube

Bildningsbaren #1 – 12 maj, 2016

»Bildning till vilken nytta?« Från antikens filosofer till dagens tänkare.
Gäster: regissör och manusförfattare Gabriela Pichler, hedersdoktor, litteraturkritiker och senior columnist på Sydsvenskan Per Svensson och Kutte Jönsson, docent i praktisk filosofi och idrottsvetare vid Malmö högskola.

Bilder från premiären, Bildningsbaren #1

Senast uppdaterad av Pia Pettersson Blank