Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Studentarbete på teaterfestival i Polen

2017-04-18

Två K3 studenter ligger bakom ljusdesignen till den finska teaterproduktionen Houellebecq! som spelas på den internationella teaterfestivalen ITseLF i Warszawa.

Freja Forsström och Teodor Wester studerar sista året på programmet i Scenproduktion vid Malmö högskola, och valde att göra sina verksamhetsförlagda studier vid Konstuniversitetet i Helsingfors under hösten. Här fick de möjlighet att arbeta med föreställningen Houellebecq!, regisserad av Anders Carlsson, professor i skådespeleri vid Konstuniversitetets Teaterhögskola och lett den Malmöbaserade teatergruppen Institutet.

– Vi blev inbjudna att arbeta med ljus och ljud, men det fanns även möjlighet att jobba med scenografi och rekvisita. Vi kände direkt att ljudet var mest spännande och det fanns mycket vi kunde göra och testa, berättar Teodor Wester.

Polen nästa

Produktionen är nu accepterad till teaterfestivalen ITselF (International Theatre Schools Festival) i Warszawa, en internationell teaterfestival arrangerad i samarbete med Polens kulturdepartment. Festivalen äger rum 30 juni till 6 juli i år.

– Det är väldigt kul att ha blivit accepterad till festivalen! Utbyte överlag en spännande erfarenhet som ger förtroende och man lär känna den egna förmågan. Jag tipsar alla studenter att åka på utbyte – att ha en kompis med sig är väldigt hjälpsamt och utvecklande, berättar Teodor.

Festivalen har i år tagit in nio föreställningar, bland annat från USA, Australien, Iran och Italien. 

Text: Amanda Malmquist

Senast uppdaterad av Helena Smitt