Utskrift från Malmö högskolas webbplats www.mah.se

Alumner inspirerade studenter

2017-04-03

Var framåt, ta vara på alla tillfällen och hitta en miljö där du kan växa.

Under en eftermiddag i Niagara, berättade före detta studenter från Informationsarkitektutbildningen om sina lärdomar och törnar de stött på efter det att de avslutat sin utbildning på Malmö högskola.

Ida Kjellman är mammaledig, och verksam som konsult
med titeln agil projektledare.

Ida Kjellman

 

Vad arbetar du med?
En agil projektledare beskriver hon som spindeln i nätet, som jobbar tillsammans med utvecklarna operativt, med att utveckla, skapa förutsättningar för att nå de mål som satts upp.
– Jag har bland annat ingått i teamet som tog fram ny webb och applikationer till Svensk Elitfotboll. Ett annat projekt har handlat om att utveckla en plattform för digital signering, säger hon.

Vad är det bästa du tagit med dig från utbildningen?
– Jag fick nycklarna på Malmö högskola det vill säga förståelsen för hur jag lär mig  och hur jag tillgodo ser mig kunskapen.

Ditt bästa tips till studenter som vill ha jobb?

  • Var medveten om ditt personliga varumärke
  • Ta vara på ALLA tillfällen – nätverket är viktigt!

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Jag tycker om att jobba med människor, att utveckla andra utvecklar även en själv. Det förvånar mig dock för jag trodde att jag ville jobba med datorer för att slippa människor men det blev tvärtom.

Michael Karlsson arbetar som Partner på Djäkne Startup Studio.

IMG_7933

Hur känns det att vara tillbaka på Malmö högskola?
– Det känns bra. Det är en fin bekräftelse att få stå här och prata med studenter om min egen resa. Jag jobbade kvar efter utbildningen men då satt vi i Kranen och det är kul att se de nya fina lokalerna här i Niagara.  

Vad är det bästa du tagit med dig från utbildningen?
– Framförallt bredden från fältet informationsarkitektur, användbarhet, kognitiv design, den tekniska orienteringen, statistik och mycket annat.  Jag började som designer är även utvecklare idag. Den resan hade jag inte gjort om det inte varit för utbildningen.

Ditt bästa tips till studenter som vill ha jobb?

  • Var ärlig och framåt
  • Hitta ett ställe där du får utrymme att växa
    både som människa och i din yrkesroll.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Jag jobbar idag med utveckling och design som teknist orienterad projektledare. Det jag tycker om är att lösa stora problem, se till att allting hänger ihop och koordinera på rätt sätt.

Text: Filippa Törnwall

Senast uppdaterad av Helena Smitt